27 / 04 / 2024

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.



İstanbul’un Sultangazi ilçesinde ‘sahte kiralık daire’ ilanları yüzünden dolandırılan pek çok kişinin olduğu dile getiriliyor. Bu dolandırıcılık vakaların artmasına karşın gayrimenkul danışmanları ‘kaparo dolandırıcılığı’ konusunda önemli uyarılar yaptı. Ev kiralamak isteyen vatandaşları gözüne kestiren dolandırıcılar bu kez farklı bir taktik kullanıyor. Sahte ilan bilgileri ekleyerek hayali bir evi kiralamaya çalışıyorlar. Yeni trend ev kiralama dolandırıcılığıyla ilgili bilinmesi gerekenler ve alınması gereken önlemlerin detayları haberimizde…

Sultangazi’de artan kaparo dolandırıcılığı

Sultangazi’de yaygın bir şekilde kullanılan söz konusu olan dolandırıcılık yönteminde ev kiralamak isteyen vatandaşlar ilgili ilana mesaj atıyor. Kendini askeri polis olarak tanıtan dolandırıcı, tayini yüzünden evde olmadığını ve başkalarının ilanla ilgilenmesini önlemek için bir miktar kaparo istiyor. Kaporayı alan dolandırıcı bir daha iletişim kurmuyor ve parayı alıp kaçıyor. 

Sultangazi’de pek çok kişinin mağdur olduğu bu dolandırıcılık yöntemi için savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Gayrimenkul danışmanları ise bu dolandırıcılığın son aylarda çok fazla arttığını dile getirerek temkinli olunması gerektiğini vurguluyor. ‘Kaparo dolandırıcılığı’ olarak adlandırılan bu yöntem hakkında uyarılar yapıldı. Uyarılara göre daireyi görmeden kaparo verilmemesi gerekiyor. 


Geri Dön