27 / 04 / 2024

Irak inşaat alanında Türk yatırımclarla çalışmak istiyor!

Irak inşaat alanında Türk yatırımclarla çalışmak istiyor!

Türkiye'nin Dış Ticaret Müsteşarlığı destekli ihracat portalı 'turkishexporter.net', Irak'tan inşaat alanında milyonlarca dolarlık talep alıyor. KOBİ A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldıran, "Özellikle Türk yatırımclarla çalışmak istiyorlar." dedi...



Türkiye'nin Dış Ticaret Müsteşarlığı destekli ihracat portalı 'turkishexporter.net', Irak'tan inşaat alanında milyonlarca dolarlık talep alıyor. KOBİ A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldıran, "Özellikle Türk yatırımclarla çalışmak istiyorlar. Müteahhitlerimiz Orta Doğu'da markalaşmış durumda" dedi


Türkiye'nin en büyük ihracat portalı olan ve 24 ayrı sektörde yurt dışı alım taleplerini çözüm ortaklarına servis eden turkishexporter.net'in inşaat alanında en son aldığı talep 30 milyon doları aştı. Her gün dünyanın çeşitli noktalarından gelen 24 ayrı sektörde yüzlerce alım talebini Türk üreticisiyle buluşturan KOBİ A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren ve devlet destekli tek ihracat portalı olan turkishexporter.net'e inşaat alanında gelen taleplerde ciddi artışlar gözleniyor.

30 MİLYON DOLARLIK KONUT PROJESİ

Irak'ta hayatın normale dönmesiyle birlikte ülke şantiye alanına dönmüş durumda. Irak'tan müteahhitlik hizmetleriyle ilgili Turkishexporter.net'e milyonlarca dolarlık taleplerin geldiğini belirten KOBİ A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldıran, "Irak özellikle Türk müteahhtilerle, Türk yatırımcılarla çalışmak istiyor. Müteahhitlerimiz Orta Doğu'da markalaşmış durumda. Bu da konuyla ilgili Türkiye'ye olan ilgili artırıyor. İnşaat işleri ile ilgili elimizde milyonlarca dolarlık talepler var. Ve biz bu talepleri Türk müteahhitlerle paylaşmak istiyoruz. Bu taleplerden biri yaklaşık olarak 30 milyon dolarlık bir konut işi" diye konuştu.

Irak'ta milyon dolarlık işlerin Türk müteahhitleri beklediğini ifade eden Yıldıran, "Her gün yurt dışından elimize ulaşan yüzlerce alım talebini sitemizde yayımlıyoruz ve Türk üreticisiyle buluşturuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

2 MİLYONU AŞKIN ÜYE

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan destekli tek Türk ihracat portalı olan www.turkishexporter.net üzerinden Türk ihracatçılar kendilerine yeni pazarlar oluşturuyorlar. Konya'da 16 yıl önce kurulan ve Kobi A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren turkishexporter.net'in Marmara Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz hafta İstanbul'da açılmış, Marmara Bölge Koordinatörlüğüne de Alev Yetkin atanmıştı. Yurt dışında 1,5 milyon şirketle çalışan 'turkishexporter.net'in üye şirketlerinin sayısı 2 milyonu aştı.
Yenişafak/MERVE ONKÖK


Geri Dön