28 / 04 / 2024

Çeşme’de ortalama konut fiyatı 13 milyon TL'yi geçti!

Çeşme’de ortalama konut fiyatı 13 milyon TL'yi geçti!

Yapay zeka ve büyük veri analizleri ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede  de kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sunan Endeksa verilerine göre, Çeşme’de ortalama konut fiyatı 13 milyon TL'yi geçti...



Yapay zeka ve büyük veri analizleri ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede  de kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı yapmalarına imkan sunan Endeksa, yaptığı yazlık bölgelerdeki konut piyasası incelemelerindeki rotasını İzmir’in en gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Çeşme’ye çevirdi.

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Endeksa verilerine göre İzmir’in en gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Çeşme’de konutunu satmak isteyenlerin oranı hızla yükseliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, gözde tatil ilçesinde satılık konut stokundaki artış bir önceki aya göre yüzde 37 oranında artarken, bir konutun ortalama geri dönüş süresi ise 24 sene şeklinde ölçüldü.

Paylaşılan detaylara göre, popüler turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme’de 2023 yılının Ağustos ayı itibarıyla satılık konut fiyatları ortalama 13 milyon 208 bin 312 Türk Lirası değerine ulaştı.

Çeşme’de ortalama konut fiyatı 13 milyon TL yi geçti!

Yine aktarılan detaylara göre, geçen senenin aynı ayına göre tatilcilerin gözdesi Çeşme’de ortalama satılık konut fiyatlarında artış yüzde 77 şeklinde oldu. Son iki sene içindeki satılık konut fiyat artışları da yüzde 322’ye ulaştı. Fakat Çeşme’deki, satılık konut fiyat artışları bir diğer gözde tatil merkezi olan Bodrum’un gerisinde kaldı. Açıklanan rakamlara göre, Bodrum’da son bir sene içerisinde satılık konut değer artışı yüzde 91 seviyelerinde gerçekleşti.

Popüler tatil bölgeleri arasında yer alan Çeşme’deki konut fiyatlarında öne çıkan mahalle de Alaçatı’ya komşu olan Celal Bayar Mahallesi oldu. Verilen detaylara göre, söz konusu bu mahallede satılık konut metrekare fiyatları Çeşme’deki diğer mahalleler arasında en yüksek değerlere ulaşmış oldu. Yine verilen bilgiye göre, Çeşme Celal Bayar Mahallesi’nde ortalama satılık konut metrekare fiyatları 115 bin 767 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 22 milyon 458 bin 798 Türk Lirası şeklinde oldu.

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre,  İzmir  Çeşme genelinde konutların ortalama metrekare satış fiyatı 74 bin 204 Türk Lirası, ortalama fiyatı 13 milyon 208 bin 312 Türk Lirası şeklinde olurken, ortalama metrekare kira fiyatı 195 Türk Lirası, ortalama kira ise 27 bin 426 Türk Lirası oldu.  
 

Çeşme’de ortalama konut fiyatı 13 milyon TL yi geçti!

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu!

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!


Geri Dön