28 / 04 / 2024

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti!

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti!

İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi, son dönemlerde gayrimenkul yatırımcıları için de öncelikli hedefler haline geldi. Açıklanan rakamlara göre, Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti.




Mega kent İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle beraber hızla gelişen ve modernleşen bir metropol olarak dikkat çekiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi, son dönemlerde gayrimenkul yatırımcıları için de öncelikli hedefler haline geldi. 

London Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Parmak yaptığı açıklamada bu bölgelerde yabancı yatırımcıların ilgisi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

London Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Parmak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un eşsiz coğrafi konumu, zengin tarihî mirası ve sürekli artan nüfusu ile gayrimenkul yatırımcıları için cazip bir pazar olduğuna değindi. Yaptığı açıklamada aynı zamanda kentin Anadolu Yakası'ndaki hızlı gelişimi, modern altyapı çalışmaları ve ulaşım imkânlarının sürekli iyileştirilmesinin de bölgeye olan ilgiyi artırdığına değinen London Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Parmak, Bağdat Caddesi'nin lüks mağazaları, kafeleri, restoranları ve yeşil alanlarıyla bilinen prestijli bir bölge olduğunu kaydetti.

Mesut Parmak yaptığı açılamada söz konusu bu bölgede yaşamın kalitesinin yüksek olmasının yatırımcıları cezbettiğini kaydetti. Açıklamasında Anadolu Yakası'nın diğer bölgelerinde de benzer bir ilginin arttığını ve kentsel dönüşümün hızlanmasıyla beraber modern konut projelerinin bu bölgelerde yoğun bir biçimde geliştirildiğini kaydetti.

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL yi geçti!

YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTTI

Mesut Parmak yaptığı açıklamada son dönemlerde yabancı yatırımcıların İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi'ne artan ilgisiyle ilgili de bazı önemli detaylar verdi.

Ülkemizin ekonomik ve kültürel açıdan cazibe merkezi olması, yabancı yatırımcıları bu bölgede yer alan gayrimenkullere yönlendiren önemli etkenler arasında olduğuna değinen Mesut Parmak, özellikle Arap ve Avrupalı yatırımcıların, mega kent İstanbul'da konut ve ticari gayrimenkul yatırımlarına yönelik olarak taleplerinin arttığına da değindi.

Son 1 senede emlak piyasasındaki değişimler masaya yatırıldığında söz konusu bölgenin yatırımcı ilgisi gören konumlarından Caddebostan’da satılık konut metrekare fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar gözlemlendiğini belirten Mesut Parmak, söz konusu vu durumu Suadiye’de yüzde 60 ve Feneryolu’nda da yüzde 75’lere ulaşan artışların izlediğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, metrekare başına fiyatlarda da sırasıyla Feneryolu’nda ortalama 70 bin Türk Lirası, Suadiye’de 80 bin Türk Lirası ve Caddebostan’da da yaklaşık olarak 90 bin Türk Lirası ile fiyat artışı yansımaları gözlemlendi. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, bölgeye Körfez ülkeleri ve İran’dan gelen yatırımcı ilgisinde de artışın devam etmesi de bekleniyor.     

Mesut Parmak açıklamasında gayrimenkul yatırımcılarına, yükselen piyasada doğru adımlar atmaları için bazı mühim tavsiyeler de verdi.

Yaptığı açıklamada emlak yatırımı yaparken, alanında uzman ve güvenilir bir emlak danışmanından destek almanın büyük önem taşıdığını söyleyen Mesut Parmak, uzman rehberliğin doğru yatırım yapma olasılığını artırdığını da söyledi.

Yaptığı açıklamada yatırım yapılacak olan taşınmazın kira getirisi ve geri dönüş süresinin de mutlaka hesaplanması gerektiğini söyleyen Mesut Parmak, "Uzun vadeli bir perspektifle plan yapmak, yatırımın getirisinden tam anlamıyla yararlanmak açısından önemlidir.” dedi.

Konut ve otomobil fırsatçılığına barkodlu takip!

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!


Geri Dön