29 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? 

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? 

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı?



Düşük faizli konut kredisi kampanyası son dakika gelişmeleri ile detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Resmi Gazete'nin 25 Ekim mükerrer sayısında yayımlanan karar ile düşük faizli konut kredisi hakkında bazı ayrıntılar da belli oldu. Bu noktada İlk kez konut alacaklara 1.20 faizli konut kredisi başvuru şartları ve tarihleri merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. 

Peki 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte pek çok kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), çok konut alımına tedbir getirilirken; ilk kez konut alacaklara düşük faizli kredi imkanı sağlanacağını duyurmuştu. Paylaşılan bilgilere göre, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk defa konut alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı da sağlanacak. 

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? 

İLK DEFA EV ALANLARA UYGUN KREDİ

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç imzalı habere göre; kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar başlatılacak.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk defa ev edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak biçimde yeni başlayan konut projelerine yönlendirilecek.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ilk defa ev edinimini destekleyici, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırıcı uygulamalara yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

İlk kez ev alacaklar dikkat! 1.20 faizli konut kredisi başvuru tarihleri açıklandı mı? 

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenilen 1.20 düşük faizli konut kredisine ilişkin çalışmaların en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre çalışmaların tamamlanmasından sonra söz konusu kampanyanın yılbaşından önce açıklanması bekleniyor.

VADE NE KADAR OLACAK?

Daha önce başlatılmış olan kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 sene şeklinde olması bekleniyor. İlk defa konut alacaklara düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar ulaşan bir vadelendirme imkanı sunulması bekleniyor.

TOKİ  Ankara  projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Belediyeden konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Rize projeleri için geri sayım başladı! Bu ilçeye 2 yeni proje geliyor!


Geri Dön