27 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?



İlk defa konut sahibi olmak isteyenler yeni çıkacak konut kampanyasının detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisinde oran kaç olacak? Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre örneğin 5 milyon liraya kadar ekspertiz değeri olan bir konut için verilebilecek olan kredi miktarı 2 milyon Türk Lirası seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede söz konusu bu bu oranın yüzde 80’lere çıkartılması bekleniyor.

Peki pek çok kişinin gündeminde yer alan düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisinde oran kaç olacak? Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

VADE KAÇ AY?

Milliyet'te yer alan habere göre pek çok kişinin merakla beklediği düşük faizli kredi için 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme yapılması bekleniyor.

YENİ KAMPANYA İÇİN FAİZ ORANI NE OLUR?

Ev almak isteyen pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre önemli bir diğer etken de son dönemlerde özellikle özel bankalarda aylık 3'e kadar yükselen konut kredileri faiz oranlarının nispeten tüketiciler için kabul edilebilir seviyelere indirilmesi olarak belirtiliyor. 

Merakla beklenen düşük faizli konut kredisinde 1.20-1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde bir kampanya yapılması bekleniyor.


KONUT KREDİSİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu haftalık raporlarında konut kredisi hacminde düşüş görülüyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika bilgilerine göre toplam konut kredisi hacmi 445 milyar TL seviyesine kadar geriledi. O nedenle ev almak isteyenlerin adeta dört gözle beklediği söz konusu kampanya için tam olarak tarih verilemese de yeni yılı bulması bekleniyor. 

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?


Geri Dön