28 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler düşük faizli kredinin ne zaman çıkacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...



Bankaların konut kredisi faiz oranları gündemden düşmezken yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de düşük faizli konut kredisinin ne zaman çıkacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Günden güne artan konut kredisi faiz oranları nedeniyle beklemede kalan vatandaşlar düşük faizli kredi gelmesini bekliyor. Hem yüksek faiz oranları hem de sürekli artan konut fiyatları ev almayı imkansız hale getirirken milyonlarca kişinin beklediği müjde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. slam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!

Düşük faizli Konut kredisinin merakla beklenen yerel seçimler öncesine çıkmasını bekleyen vatandaşların bekleyişi devam ediyor. Yeni bir konut sahibi olmak için  konut kredisine başvurmak isteyenler 10 yıllık vadeli konut kredilerinin faizine baktığı zaman büyük bir hüsrana uğruyor. Vatandaşların meraklı bekleyişleri devam ederken son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut kredileri ile ilgili önemli bir iddia da gündeme geldi. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada kredi muslukları açılır mı?’ sorusuna cevap verdi. İslam Memiş açıklamasında ilk defa konut alacaklara Mayıs, Haziran aylar gibi yeni bir kredi limiti açıklaması beklediğini söyledi.

İslam Memiş konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Daha önce hükümet tarafından yüzde 1.20 oranı verilmişti. Ben verilen bu sözün yerine getirileceğini düşünüyorum. Söz yerde kalmasın diye ilk defa konut alacaklara kredi musluklarının açılacağını söyleyebilirim. Bu yılın Haziran ayında kampanyalı konut kredisi olabilir.”

KONUT KREDİLERİNİN GERİ ÖDEMELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde 2,5 milyon TL'nin aylık taksitlerinin neredeyse 100 bin TL'ye dayanması oldukça dikkat çekmişti. Ziraat Bankası'nın 2,5 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksit oranı 98 bin 258 TL olurken, geri ödemesi ise 11 milyon 804 bin 933 TL olarak açıklandı.

 

Banka banka 2,5 milyon TL konut kredisi ve aylık ödeme taksiti! 

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!


Geri Dön