29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından konut ve emeklilere ikramiye başta olmak üzere birçok başlık hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Afet bölgesinde 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

"2053 YILI HEDEFİMİZ 7,7 TRİLYON DOLAR MİLLİ GELİR DÜZEYİNE ULAŞMAKTIR"

“Ülkemizin ekonomisi için 2053 yılı hedefimiz; tamı tamına 7,7 trilyon dolar milli gelir düzeyine ulaşmaktır. Türkiye, bugün birileri için hayal gibi görünen bu seviyeyi yakalayacak potansiyele, olanağa ve kapasiteye fazlasıyla sahip bir ülkedir.

Bu hedeflere ilerlerken en kritik konu, günlük sorunlarda boğulmamaktır. Biz de gözümüzü ufuktan ayırmamaya gayret ediyoruz. Meydanlarda insanlarımıza verdiğimiz sözleri, ekonomimizin şartlarını zorlama pahasına, tutmayı sürdürüyoruz.”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

"EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK ÖDEMEYİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

“Emeklilerimize gerçekleştireceğimiz 5 bin lira tutarındaki bir kereye mahsus ödemeyle ilgili süreç tamamlanmak üzere. TBMM’nin onayını aldık. Açıkladığımız çerçevede, emeklilerimize ödemelerini önümüzdeki haftalarda yapacağız.

İster emekli, ister memur, ister işçi olsun ücretli çalışanlarımızın hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğiz. 21 senede bu konuda asla taviz vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz.”

"AFET BÖLGESİNDE 200 BİN EVİN İNŞASI HIZLA DEVAM EDİYOR"

“Tabii ki ne yaparsak yapalım, depremzedelerimizi ihmal etmiyoruz. Depremden zarar gören 11 kentimizde, 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor.

Yapımı biten konutları yakında bölüm bölüm teslim etmeye başlıyoruz. Yıl sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evini teslim etmeyi planlıyoruz. Diğer konut ve köy evlerimiz de bittikçe, teslimatlarını peyderpey gerçekleştireceğiz. Yerinde Dönüşüm Projemizle ilgili kredi ve hibe tutarlarını revize etmiştik. Şimdiye kadar 235 bin kardeşimizin müracaat ettiği bu projemizi de hızla hayata geçiriyoruz.”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

"KONUT SEKTÖRÜNDE DE FİYATLAR DENGELENECEK"

“İndirim kampanyası” çağrımıza 400’den fazla firma, 50 bine yakın şubesiyle katıldı. Bu sayı her geçen gün artıyor.

Otomobil gibi fahiş fiyat balonunun meydana geldiği kimi sektörlerde dengelenme başladı. Konut sektöründe de benzer bir tablonun ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Tüm dünya gibi bizi de olumsuz etkileyen enflasyon problemini, daha önce başardığımız gibi, tekrar tek haneye indireceğiz.”

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Altını olanlara müjde! Uzmanlar resmen açıkladı! 2024 altının yılı olacak!

Geri Dön