29 / 04 / 2024

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 350 bin konut ve 1.5 milyon TL destek müjdesi!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 350 bin konut ve 1.5 milyon TL destek müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda 350 bin konutun dönüşümünü sağlayacaklarını ve 1,5 milyon destek vereceklerini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda son dakika açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan Yarısı Bizden kampanyasına yoğun ilgi gösterildiğini ve 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapııldığını açıkladı. Bu kapsamda toplamda 350 bin konut yapımını hedeflediklerini söyledi. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 350 bin konut ve 1.5 milyon TL destek müjdesi!

1,5 MİLYON TL DESTEK VERECEĞİZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan nisan ayında kentsel dönüşümle ilgili özgün bir projeyi paylaştıklarını hatırlatarak, yarısı Bizden kampanyasına yoğun talep olduğunu belirtti.

1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan '' Toplamda 350 bin konut yapımını hedefliyoruz. Her bağımsız bölüm için 1.5 milyon TL destek vereceğiz. Kira desteği, kredi ve hibe şeklinde vereceğiz. Vatandaşımız 1.5 milyon ile evini yapacak, güvenli, huzurlu şekilde oturacaktır.'' dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 350 bin konut ve 1.5 milyon TL destek müjdesi!

İLK SÖZLEŞMELERİ İMZALAYACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Kampanyamıza başvurup yüzde 100 anlaşan 71 bini aştı, yüzde 50 üzeri anlaşma 158 bine ulaştı. Birazdan Marmara Kentsel Dönüşüm Hizmet Ofisi'ne bağlanıp ilk sözleşmeleri imzalayacağız.'' dedi.

YIKIMLAR BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıkım programına bugün başlayacaklarını açıklayarak 'toplamda 17 yapıda yer alan 261 bağımsız yapının yıkımını gerçekleştireceklerini belirtti.

Erdoğan ''Ayrıca Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Pendik'te olmak üzere temeller atacağız. İstanbul'un Yüzyılın Dönüşümü programına start veriyoruz.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Özellikle yüzde 50 anlaşma sağlamış vatandaşlarımı, evet dememiş komşularını ikna ederek Yarısı Bizden kampanyasına katılmaya davet ediyorum. 6 Şubat deprem gerçeğini tekrar hatırlatmıştır.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 350 bin konut ve 1.5 milyon TL destek müjdesi!

50 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz böylesine büyük bir afetten sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olması düşünülemez. Depremi önceliklerimizin en başına almamız gerekiyor. Marmara'da yakın dönemde olan depremler daha hızlı olmamız gerektiğini gösteriyor. Hazırlık yapmak tercihten öte zorunluluktur. Ülkemiz topraklarının yüzde 66'sı deprem açısından riskli alanlarda yer alıyor.

Son bir asırda 6 ve üzeri 230'dan fazla depreme maruz kaldık. 130 bini aşkın kardeşimiz vefat etti. Ekonomik açıdan da çok ağır bedeller ödedik. 17 Ağustos'un etkilerini yıllarca hissettik. 6 Şubat'ın maliyeti 104 milyar dolardan fazladır. Her depremden sonra yıllarımızı harcadık..

2 MİLYON KONUT ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremle ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Hiçbirimizin depremi hafife alma gibi bir lüksü olamaz. Bu topraklarda yaşamaya devam edeceksek depremi aklımızdan çıkaramayız. Teşhisi doğru koymak tedavinin yarısıdır.

Deprem değil çürük, sağlıksız bina öldürür ilkesini özümsemeliyiz. Tartışmasız şekilde Türkiye'nin birincil meselesi yapı stokunun süratle yenilenmesidir. Bu çabaları dinamitleyenler de ülkeye ve millete ihanet ediyor demektir. 31 milyon konut, 5 milyon ticari alan olmak üzere 36 milyon bağımsız alan var. 6 milyonu risk altında, 2 milyonu acilen dönüşmeli.

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Kentsel dönüşümde tarihi an için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Geri Dön