28 / 04 / 2024

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12. Kalkınma Planı döneminde öncelikli hedefleri arasında hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını güvence altına alan, daha özgürlükçü, kapsayıcı ve katılımcı sivil bir anayasanın hazırlanması olduğunu belirtti. 

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı'na dair sunumunda, Plan döneminde gençlerin karar alma süreçlerine katılımlarının destekleneceğini, bağımlılık ile çok yönlü mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Türkiye de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

YAPIYA VE KÜLTÜRE UYGUN DÖNÜŞÜMLER

Kentsel tasarımların, toplu konut ve kamu binalarının peyzaja, imar planlarının, şehrin dokusuna, kimliğine ve estetiğine katkı sağlamasına özen gösterileceğini ve kentsel dönüşüm uygulamalarının yapıya ve kültürel kimliğe uygunluğunun gözetileceğini bildiren Yılmaz, öte yandan Türkçenin dünyada yaygın ve geçerli bir dil haline gelmesinin, hayatın her alanında doğru kullanımının destekleneceğini söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Cumhuriyet tarihi boyunca etkisi en çok olan depremler olarak kayda geçtiğine dikkati çeken Yılmaz, afetle mücadelenin Plan'da da temel öncelik ve ana eksenlerden biri olarak yer aldığını kaydetti.

Türkiye de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

HEDEF KONUT TALEBİNİ KARŞILAMAK

Yılmaz, "Bu noktada 'Afetlere Dirençli Yaşam Alanları' kapsamında yerleşim yerlerinin ve toplumun afetlere karşı dirençliliğinin artırılması, afet risk ve zararlarının azaltılarak mal ve can kayıplarının asgari düzeye, mümkünse sıfır düzeyine indirilmesi, bu şekilde tüm toplumda bir farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra, tüm sektörlerde afet yönetimine dair politikalara yer verilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Kentleşme, yenileme, nüfus artışı ve afetten kaynaklanan konut ihtiyacının arz talep dengesi gözetilerek karşılanmasını temel bir politika olarak benimsediklerini ifade eden Yılmaz, depremde yıkılan evlerin yapımı, kentsel dönüşümde tahmin ettikleri büyük bir atılım ile sosyal konut projelerini üst seviyelere çıkarmayı amaçladıklarını, bütün bu çabalarının sonucunda Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi!

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı


Geri Dön