02 / 05 / 2024

Ticaret Bakanı'ndan marketlere 'indirim' çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

Ticaret Bakanı'ndan marketlere 'indirim' çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, marketlere 'indirim' çağrısında bulundu. Bakan Bolat, Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden beklediklerini söyledi. 



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden beklediklerini söyleyerek bu konuda öncülük edenlere de teşekkür etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bolat, pandemi, dünyadaki yüksek talep ve tedarik krizlerinin yol açtığı yüksek enflasyonist süreç, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın gıda ve enerji piyasalarında meydana getirdiği fiyat artışları ve 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerin yol açtığı sıkıntılı dönemler sebebiyle piyasalarda büyük çalkantılar meydana geldiğini kaydetti.

Bolat, bazı ürünlerde fiyat şişirmeleri, keyfi uygulamalar, spekülasyonlar, stokçuluk, haksız ticari talepler, fahiş fiyat artışı gibi uygulamaların görüldüğünü ifade eden Bolat, yeni hükümetin, kurulduğu andan itibaren, ticaretteki ve piyasadaki dalgalanmaları sona erdirmek için hızlı aktivasyon almaya başladığını ifade etti.

Ticaret Bakanı ndan marketlere indirim çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

BAKAN BOLAT'TAN İNDİRİM ÇAĞRISI

Bolat, gıda perakendecileriyle de toplantılar yaptıklarını ifade ederek "Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden beklediklerini söyleyen Bakan Bolat, bu konuda öncülük edenlere de teşekkür etti.

Bu süreçte gerek hükümetin makroekonomik politikaları, kredi, para, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadele ettiklerini söyleyen Bolat, enflasyonla mücadele başarılı olacaklarına vurgu yaparak "Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Ticaret Bakanı ndan marketlere indirim çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

'HALKIMIZ UYGUN FİYATLARDA ALIŞVERİŞ YAPABİLSİN'

Market fiyatları ve gıda sektörüne ilişkin Gıda Fiyat Komitesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı başkanlığında çalıştığına dikkat çeken Bolat, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının koordineli çalıştıklarını belirtti.

Bu sıkı ve süreli koordineli çalışmalarla gıda ürünlerinde üretim, tüketim, arz, ihracat, ithalat ve stok rakamlarını göz önünde bulundurarak gıda fiyat artışlarını engelleyecek hangi tedbir varsa almaktan çekinmediklerine dikkat çeken Bolat, "Bu anlamda bakanlık olarak ihracatı mümkün olduğunca artırmayı hedeflememize rağmen gerektiğinde süreli ihracat kısıtlamasına bazı ürünlerde gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Burada 85 milyonun uygun fiyatlarda alım yapabilmesini teminen gereken hangi fedakarlık varsa yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bolat, "O üründe ithalat gerekli olacaksa da yine süreli olarak ithalat da yapmak durumda kalıyoruz. Yeter ki halkımız çok uygun fiyatlarda alışveriş yapabilsin, gıdasından eksik kalmasın. Bu noktada hükümet olarak halkımızın hizmetindeyiz. Ekonomideki tüm sektörlerle istişarelere açığız." şeklinde konuştu.

Tarım Kredi tek tek açıkladı: Ayçiçek yağı 39 TL, Salça 37,90 TL, Tereyağı 185 TL! 6 Ekim 2023 Tarım Kredi kataloğu

Tekirdağ Kapaklı'da 49.7 milyon TL'ye 6 taksitle arsa satılıyor!

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!


Geri Dön