27 / 04 / 2024

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında marketlere yönelik indirim çağrısı sonrası marketler harekete geçti. Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçen günlerde Cumhuriyetin 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamıştı. Enflasyonla mücadele kapsamında marketlere indirim çağrısında bulunan Bakan Bolat'ın çağrısı üzerine İTO Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun zincir marketler ile görüştüğünü belirterek, marketlerin bu sürece katkı sağlamak için çalışacaklarını açıkladı. 

MARKETLER HAREKETE GEÇTİ!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, sektör olarak halka verecekleri tüm desteği sağlamaya çalışacaklarını belirti.

Sürece destek olmak amacıyla  gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında indirim yaptıklarını açıklayan Altun '' Bakanımızın da ifade ettiği gibi sürece maksimum katkı sağlamaya çalışacağız. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlerde bu indirimleri yansıtmak istiyoruz." dedi.

Bakan Bolat ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

GIDADAN, TEMİZLİĞE ETKİKET FİYATLARI DEĞİŞİYOR!

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise Bakan Bolat'ın çağrısına uyduklarını, uymaya devam edeceklerini bildirdi.

'Bakanımızın da ifade ettiği gibi sürece maksimum katkı sağlamaya çalışacağız diyen Özpamukçu enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlerde indirimleri yansıtmak istediklerini açıkladı.

Özpamukçu  gerçek indirimlerin olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı '' Ancak şu kadar üründe şu kadar indirim yapacağız gibi popülist söylemlerden uzak durup gerçek indirimi halkımıza yansıtmaya çalışacağız." diye konuştu.

Bakan Bolat'ın çağrısı üzerine GPD üyeleri ile konuyu görüştüklerini belirten Özpamukçu "Hızlıca ilave neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. '' diyerek marketler enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacağını söyledi.

Orta Vadeli Program son derece önemli olduğunu  belirten Özpamukçu 'artık devletimizin veriler ile ne beklediği, yıl sonunda hangi gelişmeleri beklediği herkesin malumu. O yüzden tüm tedarikçilerimizin, ekosistemin enflasyon ile mücadeleye destek vermesi gerekiyor.'' dedi.

Tarım Kredi'den siyah çaya büyük indirim: Fiyatlar dibe indi

Tarım Kredi tek tek açıkladı: Ayçiçek yağı 39 TL, Salça 37,90 TL, Tereyağı 185 TL! 6 Ekim 2023 Tarım Kredi kataloğu

Litre fiyatı 39 TL'ye düştü: Ayçiçek yağında bomba indirim

 


Geri Dön