30 / 04 / 2024

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat ve stokçuluk açıklaması: Cezalar katmerli şekilde artırılacak!

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat ve stokçuluk açıklaması: Cezalar katmerli şekilde artırılacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulaması ile stokçuluk yapan kişilere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat cezaların katmerli şekilde artırılacağını söyledi.



Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından organize edilen Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nde konuşma yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Piyasa denetimleri, haksız fahiş fiyat uygulamaları, piyasa gözetimi, stokçuluk gibi uygulamaları devlet olarak denetliyoruz" dedi. Cezaların katlanarak arttırılacağına işaret eden bakan Bolat, "Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli şekilde artırılacak" şeklinde konuştu.

Bolat, “Depremde de iş ahlakı veya meslek ahlakına uymayan birçok kötü örnekleri de birlikte gördük. Bunları düzeltmenin çabası içindeyiz” diye ifade etti.

‘3 MİLYONUN ÜZERİNDE İŞSİZ’

İşsizlik verilerine de değinen Bolat, “Dün işsizlik verimiz de açıklandı. Hamd olsun, yüzde 9,1’e geriledi. Bu çok uzun yıllardır, yakaladığımız en düşük rakam olarak söyleyebilirim" dedi.

3 milyon 150 bin kadar işsiz sayısı resmi rakamda görüldüğünü söyleyen Bakan Bolat, "İşverenlerimiz, ‘Çalıştıracak insan, ara eleman, yetişmiş vasıflı eleman bulamıyoruz’ diye bize sıkıntılarını iletiyorlar” diye konuştu.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yanıltıcı ilan verenlere 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulandığını ifade etti. Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı önlemlerin artırıldığını vurguladı. Bakan Bolat, enflasyonla mücadele kapsamında indirim çağrısını da tekrarladı.

Ömer Bolat, "Böyle piyasayı şişirme amacıyla manipülatif ilanlar girenlere karşı kimlik gayrimenkul ve araç doğrulamayı yapmadan ilanı yayınlamama kuralı getirdik. Yayınlandığı noktada ilan siteleri sorumlu olacak ve ciddi para cezası ödeyecekler. 1 Kasım tarihinde de yürürlüğe giriyor yönetmeliğimiz" açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2. el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

GEREKİRSE 10 KAT ARTACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği buluşmada çimento ve betondaki fahiş fiyat konusu da gündeme geldi. Yılmaz, “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Diğer tarafta 1 liraysa burada 10 TL yapacağız” dedi.

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!bakan


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön