29 / 04 / 2024

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Komisyonda, Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyonda sunum yapan Bakan Bolat, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat çeşitli sektörlerde son dönemde oluşan fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadele etmek ve söz konusu sektörlerde adil, rekabetçi, istikrarlı piyasa yapısını korumak için birçok düzenlemeyi yürürlüğe koyduklarını ifade etti. Bakan Bolat "Bu kapsamda emlak, otomotiv ve diğer alanlarda yaptığımız denetimler sonucu 400 milyon TL üzerinde idari para cezası uyguladık" dedi.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

EMLAK, OTOMOTİV VE DİĞER ALANLARA YAPILAN DENETİMLER SONUCU 400 MİLYON LİRA PARA CEZASI UYGULANDI

Bolat, farklı sektörlerde son dönemde gündemden düşmeyen stokçuluk ve fahiş fiyat artışları ile mücadele etmek ve söz konusu sektörlerde adil, rekabetçi ve istikrarlı piyasa yapısını korumak için pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koyduklarını ifade ederek “Bu kapsamda emlak, otomotiv ve diğer alanlarda yaptığımız denetimler sonucu 400 milyon TL üzerinde idari para cezası uyguladık” ifadesini kullandı.

Yürürlüğe koydukları düzenleme ile yetkili otomobil bayilerinin liste fiyatının üzerinde fiyat talep etme, satıştan kaçınma ve alıcıyı takasa zorlama veya aksesuar almaya gibi taşıta ulaşmasını zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunmasını yasakladıklarını ifade eden Bolat, 142 milyon TL idari para cezası uyguladıklarını aktardı.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

"FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPTIĞI TESPİT EDİLEN İŞLETMELERE 90 MİLYON LİRA PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

Bolat, emlak sektörüne dair faaliyetlerine ilişkin de  bilgi verdi. Otomotiv sektöründe olduğu gibi emlak sektöründe de son dönemde yaşanan gerçeklikten uzak spekülatif fiyat artışları sonucu oluşan tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmek üzere çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Bakan Bolat, bu kapsamda konut satış ilanlarında haksız ve adil olmayan fiyat artışlarına aracılık ederek, haksız ticari uygulamalar yapan 545 emlak işletmesine 54,5 milyon TL idari para cezası uyguladıklarını söyledi.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Haklı bir gerekçeye dayanmayan fahiş fiyat artışlarına dair Bakanlık tarafından 81 ilde piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerimiz devam ettiğini söyleyen Bakan Bolat, bu kapsamda 2023 yılında toplam 9 bin 761 firma ve 44 bin 802 ürünün denetlendiğini belirtti. Bakan Bolat, gerçekleştirilen bu denetimler sonucunda fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere 2023 yılında 90 milyon lira idari para cezası uygulandığını kaydetti. 

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy'deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel'i büyütüyor!

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

ŞOK Markette 4 Kasım'da 2 yıl garantili masa tenisi setini 16 bin 900 TL'ye, Wilson basketbol topu 799 TL'ye satılacak!


Geri Dön