02 / 05 / 2024

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira, stokçulukla alakalı 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı.



Bakan Bolat, ilan kısıtlaması, otomotiv piyasası, stokçuluk ile fahiş fiyat konularında gerçekleştirdikleri cezalara ilişkin açıklamalar yaptı. Otomotiv sektöründe '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi doğrultusunda 126 şirkete 52 milyon lira para cezası uyguladıklarını belirten Bolat, 'ilan kısıtlaması' çerçevesinde ise 253 şirkete 67,5 milyon lira ceza verildiğini kaydetti.

Bakan Bolat, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı verilen cezalara ilişkin bilgiler verdi: "Stokçulukla ilgili 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira ceza uyguladıklarını, öte yandan anlaşma yapılan dijital platformlar, televizyonlar, ücretli abonelikler gibi tüketimlere de 280 milyon lira, reklam ve haksız ticari uygulama, aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulama denetimlerinden dolayı 64 milyon lira ceza uygulandığını." belirtti.

Piyasada yer alan, ürün güvenliği ve güvensizliği alanında beş bin üç yüz elli bir firmanın denetlendiğini bildiren Bolat, bu alanda 5,5 milyon lira ceza uygulandığını ifade etti. Bolat, etiket farkı ile iligili 37 bin 313 şirketin denetlendiğine dikkati çekerek devam etti: "Burada da 23 milyon lira bir ceza uygulaması yapıldı. 2022 ve 2023 yıllarında da 432 milyon lira bu tarz cezalar uygulandı. Piyasalar kontrol ediliyor, vatandaşlarımız müsterih olsun. Arzdan kaynaklanan eksikliklerle ilgili arz üretim şartlarını iyileştirmeye, fazlalaştırmaya çalışıyoruz. Rekabet noktasında da rekabet ortamını ilerletmeye uğraşıyoruz." diye konuştu.

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

HAZIR BETON VE ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI GÖRÜYORUZ

Hazır beton ve çimento alanında fahiş fiyat artışları gördüklerini kaydeden Bolat, konu ile ilgili birkaç hafta önce hem Bakanlığın ilgili kuruluşlarının hem de Rekabet Kurulunun yoğun bir soruşturma başlattığını belirtti.

Bolat, özellikle deprem bölgesindeki 5 büyük ilde fiyat arttırma çabaları olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz ve onları uyarıyoruz. Kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve bu fiyatları düşürteceğiz. Elimizde bütün mekanizmalar var. Otomotiv sektöründe ne yaptıysak, emlakta, marketler ya da gıdacılarda ne yapıyorsak o tür sektörlerde de aynısını yapacağız. Yol yakınken bir an önce bu yanlış ve haksız uygulamalardan vazgeçsinler."

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön