28 / 04 / 2024

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.




Ticaret Bakanlığı tarafından 2023 yılında emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk kapsamında 18 bin 780 denetim yapıldı.

Söz konusu bu denetimler kapsamında 602 milyon 225 bin 881 Türk Lİrası idari para cezası uygulandı.

TRT Haber'in aktardığı habere göre tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelere, haksız ticari uygulamalara, fiyat etiketi aykırılıklarına ve güvensiz ürünlere 842 milyon 402 bin 406 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Rekabet Kurulu, bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri başta olacak şekilde sağlık hizmetleri, lojistik, kültür-sanat eğlence, altyapı hizmetleri gibi birçok sektörlerde rekabet hukukuna aykırılıklar kapsamında 2 milyar 664 milyon 688 bin 744 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Piyasalarımızda adil ticaret ortamının sağlanması, tüketicilerimizin hakları ve menfaatlerinin korunması için çalışmalarımız 2024 yılında da devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

E-TİCARET FİRMALARINA DA CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı tarafından 2023 yılında tüketicilerle yapılan mesafeli sözleşmelerle ilgili yapılan denetimlere ilişkin bilgiler de geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. 

"Piyasada faaliyetlerini elektronik ticaret yöntemiyle sürdüren bazı firmaların kötü niyetli ve hukuka aykırı uygulamaları Bakanlığımız radarına girmekte ve incelenmektedir." ifadelerinin yer aldığı söz konusu açıklamada, 2023 yılında mesafeli sözleşme yöntemi ile faaliyet yürüten 58 firmaya, mevzuata aykırı iş ve eylemleri sebebiyle; toplam 86 milyon 274 bin 994 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un temel amacı tüketiciyi korumak. Söz konusu bu amaca uygun olarak 6502 sayılı Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerinin firmalar tarafından doğru uygulanması son derece önem arz etmektedir. Piyasada faaliyetlerini elektronik ticaret yöntemiyle sürdüren bazı firmaların kötü niyetli ve hukuka aykırı uygulamaları Bakanlığımız radarına giriyor ve inceleniyor."

 

Kanal İstanbul'un 4 yıldır süren davasında kriz: İkinci kez bilirkişi incelemesi yapılacak!

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Vadistanbul'un olduğu arazinin 12 yıl önceki hali görenleri şaşırttı!


Geri Dön