01 / 05 / 2024

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Pek çok kişinin aklında aynı soru var. Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı...



Merkez Bankası'nın faizi artırması mevduat faizlerine de yükseliş getirdi. Fakat bankaların faiz gelirlerinin azalış göstermesi mevduat faizlerindeki yükseliş trendini de yavaş yavaş kırmaya başladı. Paylaşılan detaylara göre kredi kullanma iştahı yüksek faizler sebebiyle eskisi kadar yüksek olmayınca gelirleri azalan bankalar da mevduat faizlerinde durgun seyre yöneldi.

Söz konusu bu gelişmelerden sonra pek çok kişinin aklında aynı soru geldi. Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? 

Odatv'de yer alan habere göre bir emlakçı kendisine gelen soruyu yanıtlarken yatırım yapmak isteyenlerin bir mülk edinmek yerine parasını faizde tutmasının uzun vadede kar getirmediğini söyledi. Açıklamasında konutlardaki yıllık fiyat artışını ele alan emlakçının sözleri de gündem oldu.

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Yatırım yapabileceği bir miktar parası olan insanlar, bunu nasıl değerlendireceği ile ilgili araştırmalar yaparken, kimileri faizde tutarken, kimileri de konut veya parasının miktarına göre arsa ya da araba almayı tercih ediyor. Bir emlakçı da hangisinin daha karlı olduğunu kıyaslayarak kendisine gelen soruyu cevapladı. 

Peki parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? İşte o emlakçının cevabı...

"Dün gece ilana şu şekilde bir mesaj gelmiş. Adam demiş ki 'Bu konutun getireceği maksimum kira 15 bin Türk Lirası. Buna o parayı vereceğime faize atar, 150 bin alır, keyfime bakarım', çok güzel. İyi para bu arada Fakat şu şekilde bir gerçek var. En baba faiz yüzde 40 ve burada uzun süre durması çok zor. Buna karşın İzmir'de bir senelik gayrimenkul fiyat artış endeksine bakalım. Yüzde 98. Ben söylemiyorum
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) söylüyor. Şimdi de paranızı faizde tutarak yıllık ne kadar zarar ettiğinizi hesaplayın. 98-40. Hesapladınız mı?T tamam. Şimdi de hesabınıza bir de yıllık kira bedelini ekleyin. İsterseniz 11 kira ekleyin, benim komisyonu düşün. İşte sizin yıllık kaybınız."

 

2010'da 100 bin TL ile bunu yapsaydınız şimdi 7 milyon TL'niz olurdu! Borsadan nasıl para kazanılır? 

Vadistanbul'un olduğu arazinin 12 yıl önceki hali görenleri şaşırttı!

Ev sahipleri dikkat! Artık 4 katı ücret alınacak!


Geri Dön