27 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından başlatılan büyük indirim kampanyasında marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirimlerin beklendiğini açıkladı.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın başlattığı indirim kampanyasınd ailk hamle marketlerden geldi. Bakan Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaya cevap veren sektör temsilcileri de bazı ürünlerde zam yapmama kararı aldıklarını hatta bazı ürünlerde indirime gittiklerini açıklamıştı. 

GİYİM VE BEYAZ EŞYADA DA İNDİRİM BEKLENİYOR!

Hürriyet Gazatesi'nde yer alan habere göre; Bakan Bolat, enflasyonla mücadelenin daha kapsayıcı olması adına diğer sektörlere de indirim çağrısında bulundu. Özellikle giyim ve beyaz eşyayı iaşret eden Bakan Bolat, Enflasyonla mücadeleyi sektörlerimizin hepsiyle yapılan istişare görüşmeleri,geniş kapsamlı oturumlarla alınacak kararlar ve uygulamalarla sürdüreceğiz” dedi.

Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim kampanyasına katılımların olması planlanırken, tüm avm ve cadde mağazalarından indirim kampanyaları bekleniyor.

Böylece daha geniş kapsamlı hale gelecek olan ‘büyük indirim kampanyası’ yalnızca gıda da değil perakendenin tüm alanlarında yakından hissedilmiş olacak.

Bakan Bolat,  enflasyonla mücadelede başarı, vatandaşlarımızla ve sektörlerimizle birlikte el ele vererek gerçekleşeceğini söyledi.  Bolat,  “Pandemi, tedarik zincirindeki aksamalar ve fiyat artışlarının yanında arz talep dengesizliğini fırsata çevirenler oldu. Stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamaları ile ticari etiğe aykırı davranışlarla fiyatları spekülatif şekilde arttırmaya çalışanlara karşı enflasyonla mücadele için önlemler almaya başladık.'' dedi.

Ticaret Bakanı Bolat tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

OTOMOBİL FİYATLARINDAKİ KÖPÜK KALDIRILDI!

 Bolat yapılan düzenlemeler sayesinde otomotivde ‘6 ay-6 bin kilometre’ düzenlemesi ile otomotiv ticaretindeki yönetmelik değişiklikleri, ilan siteleri hakkındaki adımlarımız ve satış sürecinin denetlenmesi gibi adımlarla otomotiv fiyatlarındaki köpüğün giderildiğinin vurgsunu yaptı.

Bolat,  fiyatlarda yüzde 20’ye yakın düşüş sağlandığını ve erişim kolaylaştığını açıkladı. Bolat, yapılan düzenlemeler sonucunda gerekli denetimlerin de icra edildiğini, aynı zamanda benzer adımları titizlikle atmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Geri Dön