21 / 10 / 2024

Bakan Bolat'tan konut ve araba alcaklara müjde: Denetim ve yaptırımlar emlak ve araç fiyatlarındaki köpüğü bitirdi!

Bakan Bolat'tan konut ve araba alcaklara müjde: Denetim ve yaptırımlar emlak ve araç fiyatlarındaki köpüğü bitirdi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve araç sektöründeki denetim ve yaptırımların fiyatları etkilediğini belirtti. İşte Bolat'ın o açıklaması...




Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve emlak sektöründe gerçekleştirilen denetimler ve düzenlemeler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; otomotiv sektöründe yapılan düzenlemeler kapsamında bugüne kadar 749 firmaya yaklaşık 459 milyon TL tutarında idari para cezası kesildiğine, haksız ticari uygulamalarda bulunan 1.007 emlak işletmesine de yaklaşık 101 milyon TL'lik ceza kesildiğine dikkat çekti.

Bakan Bolat tan konut ve araba alcaklara müjde: Denetim ve yaptırımlar emlak ve araç fiyatlarındaki köpüğü bitirdi! 

DÜZENLEME VE DENETİMLERDEN EMLAK FİYATLARI OLUMLU ETKİLENDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasında prtaya çıkan spekülatif fiyat oluşumları, stokçuluk, sıfır taşıta erişim gibi sorunların bertaraf edilmesi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesine ilişkin çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan düzenlemeler, sürdürülen yoğun denetim faaliyetleri ve uygulanan yaptırımlar sonucunda, araç fiyatlarındaki köpüğün ortadan kalktığı, vatandaşlarımızın sıfır ve ikinci el otomobile erişiminin kolaylaştığı, satış kampanyaları ve ciddi fiyat düşüşleri ile vatandaşımız lehinde olumlu sonuçlar alındığı görülüyor."

Bakan Bolat, emlak sektöründe gerçeklikten uzak, spekülatif fiyat artışları sonucunda ortaya çıkan tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden oluşturmak için çalışmalara titizlikle devam ettiklerini de vurguladı. 

Bolat, söz konusu açıklamasında, "Bu çerçevede bugüne kadar konut satış ilanlarında haksız ve adil olmayan fiyat artışlarına aracılık ederek haksız ticari uygulamalar yapanlara idari para cezası verdik. Bu çalışmaların gayrimenkul fiyatlarını da olumlu etkilediğini görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Emlak sektöründeki gelişmelerin Bakanlık tarafından takip edildiğinn altını çizen Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak gerek piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı şekilde işlemesini sağlamak, gerekse manipülatif fiyat artışlarının piyasada neden olduğu olumsuzlukları engellemek için denetimlerinin gelecek günlerde de hız kesmeden süreceğini belirtti. 

Bolat, söz konusu açıklamasını "İhtiyaç duyulması durumunda Bakanlığımızca ilave tedbirler ivedilikle uygulamaya sokulacak" diyerek tamamladı. 

Bakan Bolat tan konut ve araba alcaklara müjde: Denetim ve yaptırımlar emlak ve araç fiyatlarındaki köpüğü bitirdi!

9 AYDA 200 BİN FİRMA İÇİN 857,1 MİLYON TL PARA CEZASI

Bu senenin 9 ayında Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler dolayısıyla 159 firmaya 448,7 milyon TL ceza kesildiği belirlendi. 

Reklam ve haksız ticari uygulama denetimleri nedeniyle 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon TL, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri (ürün güvenliği) kapsamında 5.883 firmaya 19,5 milyon TL, ilgili kanun çerçevesinde il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde ise 179 bin 217 firmaya 201,5 milyon TL olacak şekilde 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon TL idari para cezası uygulandı. 

Tüp fiyatlarına Ekim 2024 zammı geldi! Son dakika Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz tüp gaz fiyatlarını gören inanamadı!

Evini satacaklar acele edebilir, ev alacaklar ise beklemeli!

Arsa ve arazi almak isteyenlere uzmanından çok önemli uyarı: Sabır yoksa toprak yatırımından uzak dur!

 


Geri Dön