28 / 04 / 2024

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı

Ticaret Bakanlığı indirim kampanyasına katılan firmaların isimlerini sektör ve şehir bilgiis ile internet sitesinde yayımladı. Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! 246 firmanın olduğu liste belli oldu...



Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde firmalara indirim çağırısında bulunmuştu. Firmalar ise  bu çağrıya destek olarak godadan beyaz eşyaya kadar indirim uygulamaları başlattı. Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaların isimlerinin resmi internet sitesinde yayımladı.

İNDİRİM KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Cumhuriyet’in 100. yılına özel başlatılan indirim kampanyası çığ gibi büyüyor. Ticaret Bakanlığı ise katılımcı firmaların listesini internet sitesinden yayınlamaya devam ediyor. Vatandaşların, Ticaret Bakanlığı sitesinden rahatça ulaşabileceği Perakende Kampanya Katılım Listesi’nde 246 firmanın ismi yer alırken liste her geçen gün büyüyor.  Liste incelendiğinde ülkenin dört bir yanından farklı sektörlerden şirketin indirim başlattığı görülüyor.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM SAĞLANDI!

Türkiye’nin değişik şehirlerinden KOBİ düzeyindeki firmaların da katılım yaptığı görülüyor. Söz konusu listede, 113 firmayla gıda sektörü ilk sırada, 38 şirketle tekstil ikinci ve 17 katılımcıyla hizmet beyaz eşya sektörü üçüncü sırada yer alıyor. Bunları, hizmetlerden 14, mobilyadan 13, aksesuardan 11, teknolojiden de 6 şirket bulunuyor.

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı
TÜKETİCİLER LİSTEYİ KONTROL EDEREK ALIŞVERİŞ YAPABİLİR

Anadolu’dan kampanyaya destek verenlerin sayısı sürekli artış gösterirken, gıda gibi temel ihtiyaç ürünleri satan kurum sayısının fazlalığı dikkat çekiyor.

Bakanlığın sitesinden ilgili listenin yayınlanması, perakende sektöründe faaliyet gösteren aktörlere örnek olan ve teşvik eden bir uygulama olarak görülüyor.

Tüketiciler de bu listeyi kontrol ederek ilgili firmalardan alışveriş yapabilir. Bu sayede, kampanyanın daha fazla şirket ve elbette ki vatandaşa ulaşarak enflasyonla mücadeleye katkı yapması bekleniyor.


ZİNCİR MARKETLER  DE DAHİL OLDU

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın market, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere tüm sektörleri indirim kampanyası yapmaya davet ettikten sonra, bakanlık da iş örgütlerinden resmi talepte bulundu.

Önceki günlerde zincir marketler de indirim kampanyasına farklı oranlarda dahil olarak enflasyonla mücadeleye destek olacaklarını açıkladılar.

BİM, A101, Migros ve CarrefourSA gibi örnekler Cumhuriyet’in 100. yılına özel bu sürece destek verdiler. Benzer şekilde, ülke çapında yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerin kampanyaya dahil olması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Geri Dön