01 / 05 / 2024

Dairelerde hisseyi birbirinden ayırmak nedir

Dairelerde hisseyi birbirinden ayırmak nedir

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında ' Paylar farklı ' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper,   bugünkü yazısında dairelerde hisseyi birbirinden ayırma konusuna değinerek okuyucularını bilgilendiriyor



Soru: Babam bir daire aldı ve biz eşimle bu dairede oturmaya başladık. Sonra erkek kardeşim de bize,katıldı ama o sonra evlendi. Evlenirken üst kattaki daireyi satın almıştı. Evliliğinin ikinci ayında da öldü. şžimdi eşi bizden dairelerin yarısını istiyor. Buna hakkı var mı   A.ç.

Cevap: Evet buna hakkı var. Ancak her iki dairedeki hissesini birbirinden ayırmak lazım. Kardeşinizin satın aldığı dairedeki hissesi farklı, babanızın aldığı dairedeki hissesi farklı. Kardeşinizin aldığı dairede hissesi yüzde 50. çünkü çocuk yok ve ikinci derece mirasçılarla birlikte mirasçı. Bu halde onun miras payı yüzde 50. Ancak babanızın aldığı dairede, babanızın ölümü ile siz iki kardeş yarı yarıya mirasçısınız. Yani bu yolla ancak ölen kardeşinizin hissesi üzerinde miras hakkı var. Dolayısı ile yarı hissenin yarısına yani dörtte birine sahip. Zaten bu konu oturup tartışmakla hallolmaz, alınacak veraset ilanında hisseler bellidir. Buna göre hareket edeceksiniz.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön