08 / 05 / 2024

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'deki turizmciler birlik kurdu!

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'deki turizmciler birlik kurdu!

Muğla'da Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) kuruldu...



Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Okutur, ilçelerin belediye başkanları, turizm sektör temsilcileri, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek, birlik hakkında bilgi verdi. DOKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Okutur, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'de bugüne kadar turizm sektöründe faaliyet gösteren tesisler ve kuruluşları bir araya getiren bir örgüt bulunmadığını, var olan birliklerin ise coğrafi uzaklık nedeniyle bölgesel sorunların çözümünde yetersiz kaldığını bildirdi.


Dalaman, Ortaca, Dalyan, Sarıgerme, Köyceğiz ve çevresinde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin katılımıyla DOKTOB'u kurduklarını anlatan Okutur, "Bu birlik birbirlerine 25-30 kilometre mesafede bulunan turizm beldelerini bir araya getirme çabası ve amacı içindedir. Bu yapının içinde dünyanın önde gelen 5 yıldız sahibi otelcilik markaları ile Dalyan ya da Köyceğiz'deki 5-10 yataklı pansiyonların, turizme hizmet eden küçük bir satış ünitesinin bile aynı örgüt çatısı altında bir araya gelmesi amaçlanmaktadır" dedi.


Bölgedeki tesislerin envanteri yapılarak, sorunların tespit edilmesinin sağlanacağını vurgulayan Okutur, çözüm önerileri sunan raporlar hazırlanacağını, bütüncül bir anlayışla turizmin nasıl geliştirileceğinin tartışılacağını dile getirdi.


- "Kış turizmi geliştirilmeli"


Muğla'da kış turizminin canlandırılması açısından alternatif çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Okutur, "Dalaman Uluslararası Havalimanı gelen-giden yolcu bakımından yıllık 10 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ancak şu anda bu kapasitenin 3 milyonu dış hatlar, 800 bini de iç hatlar olmak üzere, sadece 3,8 milyonluk bir kısmı kullanılmaktadır. Diğer bir deyimle havalimanı kapasitesinin halihazırda yüzde 40'ı bile kullanılmamıştır" diye konuştu.


Muğla'nın turizm hareketinin de mevsimsel olduğuna dikkati çeken Okutur, şunları söyledi:


"Bölgede turizm hareketi son derece mevsimseldir ve kasım ayının ilk haftasından sonra mart ayının son haftasına kadar 4-5 aylık bir sürede hiçbir dış hat trafiği bulunmamaktadır. Bölge kış turizmine de açılmalıdır. Bölgenin imkanları iyi değerlendirildiği vakit bu mümkün olabilecektir. Futbol turizmi açısından bir hayli uygun iklim bulunmaktadır. Golf ve alternatif turizm hareketlerine yönelik onlarca ürün yaratılma imkanlarına sahiptir."


Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de birliğin Muğla'ya hayırlı olmasını dileyerek, kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


AA


Geri Dön