02 / 05 / 2024

Dalışın yasak olduğu Kissebükü Koyu'na otel yapılacak

Dalışın yasak olduğu Kissebükü Koyu'na otel yapılacak

Dalışın yasak olduğu Kissebükü Koyu'na lüks bir otelin yapılması için karar çıktı



Türkiye'de yeni bir çevre katliamına start verildi. Dalışın bile yasak olduğu 'Kissebükü Koyu'na milyarderleri ağırlayacak lüks bir otelin yapılması için karar çıktı. Çevreciler ayağa kalktı.

Doğanın cömert davrandığı Bodrum'daki Kissebükü Koyu, üzerine yapılacak süper lüks otel nedeniyle yok olma tehlikesi altına girdi. Türkiye'deki mavi turun en önemli duraklarından biri olan Kissebükü Koyu, 2002 yılında, "doğal park" ilan edildi.

Dalışa bile izin verilmeyen koy, 2005 yılında bu kez, "turizm alanı" olarak kabul edilerek tahsise açıldı. Bu karar uyarınca 2008'de ilk kez bir şirkete arazi satışı yapıldı ve bu araziye 2009'da, milyonerler otelinin yapılması için izin çıktı. Bu gelişme de tartışmaların fitilini ateşledi. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar projeye karşı çıkarak protesto gösterileri düzenlese de karardan geri adım atılmadı.

Bölgeye otel yapacak şirketin yetkilisi Ahmet Çolakoğlu, tepkilere aldırış etmeden, "Buranın imarı 1994'te verilmiş. Ben 2 yıl önce araziyi aldığımda imarlıydı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bana verdiği mülkiyet hakkını sonuna kadar kullanacağım. 1.5 milyon dolar vererek projeyi çizdirdim" diye konuştu.

Bin 500 milyarderi çekecek
Bodrum'daki Kissebükü Koyu'na yapılacak lüks otel, yaklaşık 160 dönüm alana kurulacak. Sadece üst gelir grubunu hedefleyen otel, dünya çapında bin 500 milyarderi ağırlayacak.
Takvim


Geri Dön