30 / 04 / 2024

Daniel Ellis, ısı pompasında dünyanın en prestijli ödülünü aldı!

Daniel Ellis, ısı pompasında dünyanın en prestijli ödülünü aldı!

Form Şirketler Grubu’nun 20 yıldır Türkiye temsilciliğini yaptığı Climate Master firmasının Başkanı Daniel Ellis, Isı Pompası sektörünün en prestijli ödülü olan “The Ritter von Rittinger” ödülüne layık görüldü.



Kanada’nın Montreal şehrinde 14 Mayıs’ta gerçekleşen “11. IEA (Uluslararası Enerji Derneği) Isı Pompaları Konferansı “ ’nda “ The Ritter von Rittenger” ödülüne layık görülen Climate Master firması başkanı Daniel Ellies, tecrübesiyle ve başarılarıyla ısı pompası sektörünün duayen kişilerinden biri olarak tanınıyor.


Merkezi Amerika’nın Oklahoma şehrinde olan Climate Master firması, 50 yılı aşkın süredir su ve toprak kaynaklı ısı pompası cihazları konusunda imalat yapmakta. Tamamen Amerikan teknolojisiyle üretilen cihazları ile iklimlendirme sektörünün en önemli firmalarından biri olarak biliniyor.


Form Şirketler Grubu, ürün gamı içerisinde bulunan Climate Master markası ile ısı pompası sistemini Türkiye’ye tanıtan ve su kaynaklı ve toprak kaynaklı uygulamaları ile konuyu Türkiye’de ilk anlatan ve uygulayan firma olarak biliniyor. Günümüzde Türkiye’de yeni kurulan alışveriş merkezlerinde ağırlıkla ısı pompası sistemleri kullanılıyor.


“The Ritter von Rittenger” Ödülü Hakkında


Ödül ismini, kendisi de bir mühendis olan ve yukarı Avusturya’da yer alan bir tuz fabrikasında gerçekleştirdiği Dünyanın ilk pratik ısı pompası uygulaması ile ünlenen Peter Ritter von Rittinger’den alıyor. “The Ritter von Rittinger” ödülü, klima, ısı pompası ve soğutma sektörünün uluslararası alandaki en prestijli ödülü olarak biliniyor. Ödül her üç yılda bir “ Uluslararası Enerji Ajansı Isı Pompası Programı” tarafından ısı pompası teknolojileri ve uygulamalarıyla kalıcı bir etki yaratan kişiye veriliyor.



Geri Dön