05 / 05 / 2024

Dap Yapı, Maltepe ve Çağlayan'da yeni projeler yapacak!

Dap Yapı, Maltepe ve Çağlayan'da yeni projeler yapacak!

DAP Yapı olarak, Türkiye'de denenmemiş, orjinal mimari tasarımları olan projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Ziya Yılmaz, "Yatırım olarak E-5'in alündan Beykoz'a oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor" d



Dap Yapı, Anadolu YAkası'nda tarif unsuru olarak kullanılan orijinal binalar inşa etmeyi sürdürüyor. Maltepe'de dönerek yükselen Dap Burgu ile mimari sınırları zorlayan Dap Yapı, nisan ayında satışa sunduğu projesiyle yatırım değeri ve konsepti farklı gayrimenkul projelerini takip eden yatırımcı profilini hedefliyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bakan herkesin
başmı döndürecek bir mimariye imza atmak istedik" dedi


GELİŞTİRDİĞİ her projeyle fark yaratan Dap Yapı, Maltepe'de inşaatına başladığı Dap Burgu ile mimarinin sınırlarım zorluyor. Dap Yapı, Dragos Royal Towers ve Dap Royal Center'ın ardından "yelken kuleler"le bütünleşen markasını Dap Burgu'yla yeni bir açılıma yönlendiriyor. Aynı bölgede hayata geçirdiği yelken kulelerden sonra bu kez dönerek yükselen burgu kuleleri hayata geçirecek olan Dap Yapı, İstanbul'un siluetini değiştirmek yolunda bir adım daha atıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Sadece üretmek yetmez, görenin dönüp bir daha bakacağı eserler inşa etmeliyiz felsefesiyle yola çıkmıştık. Artık bununla da yetinmeyip bakan herkesin başını döndürecek bir mimariye imza atmak istedik" dedi.

Oturmadığın dönemde kirala
Dap Burgu, Kadıköy, Ataşehir ve Kartal ilçelerinin komşusu konumundaki Maltepe'nin, İstanbul'un en güzel Adalar manzarasına sahip olan muhteşem sahilinde yükseliyor. Dap Burgu'nun dış mimari farklılığına paralel, iç mimaride de lobiden itibaren lüksün yeni tanımı ile buluşturacak bambaşka bir dekorasyon zenginliğine sahip olduğunu belirten Ziya Yılmaz, "5 yıldızlı otel konforunda dekore edilen proje, işletme ve kullanım açısından değişik bir rota izleyecek" dedi. Dap Burgu'nun kullanıcısına ve özellikle yatırımcısına yeni bir işletme anlayışı sunduğunu söyleyen Yılmaz, bu sistemi şöyle anlatıyor: "Yurt dışında hayli yaygın olan ancak ülkemizde henüz pek uygulanmayan 'oturmadığın dönemde kirala' modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlıyor. Böylelikle projeden daire alanlar dilerlerse mevcut ve yeni yapılacak otellere ilavaten kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebilecekler. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri kira toplama veya kiracı bulma gibi konularla ilgilenmeyecek."

36 metrekareden başlıyor
Dap Burgu hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "22 katlı olan kulelerin her katında kulelerin özel mimarisinden dolayı farklı daire planları ve birbirinden değişken metrekarelerde daireler mevcut. 36 ile 51 metrekare arası 22 adet stüdyo, 48 ile 76 metrekare arası 178 adet 1+1,84 ile 103 metrekare arası 46 adet 2+1 olmak üzere toplam 246 rezidans dairenin yer aldığı Dap Burgu'da dairelerin büyüklükleri 36 metrekare ile 103 metrekare arasında değişiyor. Dairelerin fiyatları ise 149 bin TL'den başlıyor. Kara, hava, deniz ve raylı ulaşım araçlarının tam kesişme noktasında konumlanan Dap Burgu, E-5'e paralel, sahile 1 kilometre,  Marmaray  metro istasyonuna 50 metre, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayı'na 5 dakika, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika mesafede yer alıyor. Bağdat Caddesi, Küçükyalı ve Ataşehir'e de göz kırpıyor. Dap Burgu ayrıca eğitim kurumları ve hastanelerle çevrelenmiş durumda bulunuyor."

Yatırını değeri yüksek
Dap Burgu'nun yatırım değeri ve konsepti farkh gayrimenkul projelerini takip eden yatırımcı profilini yüzde 100 tatmin edeceğini ifade eden Yılmaz, "Dap Burgu'yu, yüksek kira getirişi hedefleyenler, işi gereği sık seyahat edenler, yeni evli çiftler, genç işadamları, avukatlar ve bölgede bulunan özel üniversitelerde okuyan öğerncilerin tercih edeceğini düşünüyoruz " diye konuştu.

DapYapı'nın bölgedeki kule sayısı 14 olacak
BUTİK konut liginde birbirinden ilginç bina konseptleriyle tanınan Dap Yapı, Anadolu Yakası'nda tarif unsuru olarak kullanılan orijinal binalar inşa etmeyi sürdürüyor. Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün Avrupa Yakası'nda Levent-Maslak hattında yoğunlaşıp, ard arda yükselen binalar üretmesinin bir başlangıç süreci olduğunu belirterek, "Bugün Anadolu Yakası'nda da benzer bir gelişim izleniyor. Dap Yapı, halen devam eden ve önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projeleri tamamlandığında Kartal-Maltepe bölgesine toplam 14 kule kazandırmış olacak" diye konuştu.
 

 
2010 yılında hedefler tuttu

DAP Yapı olarak 2010 yılında hedeflerini
tutturduklarını söyleyen Ziya Yılmaz, "Satışı devam eden Dragos Royal Towers adh projemizi tamamladık. Kalan sınırlı sayıda daire alıcısıyla buluşuyor. Geçen yıl eylül ayında başladığımız Dap Royal Center'da ise yüzde 50 cinarında satış gerçekleştirdik" dedi.

Anadolu Yakası'nın 'landmark'ı olacak

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap Burgu'yu şöyle tanımlıyor: "Bizler, geleceğin binalarım inşa ediyoruz. Ülkemize ve insanımıza hak ettiği kıvancı yaşatacak eserler üretiyoruz. Yelken kulelerimiz sadece Türkiye'de değil yurt dışında da

Dap Yapı markasını temsil eden nitelikte projeler olarak mimari arşivlere giriyor. Yelkenlerin baş döndüren komşusu Dap Burgu, Anadolu Yakası'nın landmark'ı olacak. Hedefimiz, dürüst, ilkeli, yenilikçi yaklaşımımızdan taviz vermeden dünyaya entegre


olmak, yurt dışında önünden geçerken durup seyrettiğimiz binaların benzerlerini ülkemizde hayata geçirmek. Maltepe-Dragos sahilinde konumlanan projelerimiz Türkiye'de inşaat sektörünün bir nevi gelişim sembolüdür."

Maltepe ve Çağlayan'da yeni projeler geliyor

DAP Yapı olarak, Türkiye'de denenmemiş, orjinal mimari tasarımları olan projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Ziya Yılmaz, "Yatırım olarak E-5'in alündan Beykoz'a oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor ve merkezi konumlarda arazi geliştiriyoruz. Şimdilik sadece İstanbul'da proje üretiyoruz. Çünkü bu şehirde daha yapacak çok işimiz var" derken, bu ay inşaaüna başladıkları Dap Burgu'nun haricinde yine Maltepe'de ve ayrıca Çağlayan'da yeni projeler üreteceklerini söyledi. 800-1000 adet konut ve işyeri yapmayı planladıklarını belirten Yılmaz, yatırımlannm toplam maliyeti 700-800 milyon TL civarında olacağım kaydetti.


20. katta golf pisti


Maltepe'de geçen yü başladıklan projenin Dap Royal Center'm Dragos'taki gibi yelken konseptinde olacağım anlatan Yılmaz, şurtları söyledi: "Tüm Dap projelerinde olduğu gibi yine 'su' ile desteklenen konsept dev bir göletin içinde yükseliyor. Projede açık ve kapalı yüzme havuzu, iki katlı kapalı otopark ve fitness center'ın yanı sıra mini bir golf pisti de bulunuyor. A Blok'un 20'nci katına konumlanan pist, ısınma niteliği taşıyan' minimal ölçekte tasarlanmış olmakla birlikte golf dünyasının elit çizgisini DAP RC'de yaşayanların hayatına taşıyacak. Tüm rezidans hizmetlerinin eksiksiz uygulanacağı 120 ve 140 metrelik iki kuleden oluşan Dap Royal Center'da.27 ve 30 kaüı kulelerin ortasındaki 13 katlı blok iş merkezi olup aynı zamanda şirketimizin genel müdürlüğüne ev sahipliği yapacak."

 

Helikopter pisti de var


DAP Burgu, yaşamsal üniteleriyle de dikkat çekiyor. Dap Burgu'da Dap Yapı ile özdeşleşmiş su konseptinin yanı sıra 4 mevsim açılır-kapanır havuz bulunuyor. Projede yaşamsal üniteler çağm ihtiyaçlarına uygun, pratik yaşamı ön plana çıkaran minimal ve kullanışlı daire çözümlerinden oluşuyor. Projenin dikkat çeken başka bir özelliği ise, helikopter pistinin bulunması.

Hürriyet


Geri Dön