Kent Haberleri

Dar gelirli aileler mutlaka değerlendirmeli…Devlet bu hanelere 15 bin TL ödüyor!

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında dar gelirli ailelerin mutlaka başvurması gereken yardımın koşulları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlendi. Ödemeler 12 ay boyunca kesintisiz yapılıyor ve yılda 15 bin TL geri ödemesiz olarak veriliyor. İşte başvuru şartları…Bunların belki de en önemlilerinden biri olan Aile Destek Ödemesi ise pek çok hane için nefes aldırıcı oluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden milyonlarca vatandaşa farklı destek başlıklarında düzenli para desteği sağlanıyor. Bunların belki de en önemlilerinden biri olan Aile Destek Ödemesi ise pek çok hane için nefes aldırıcı oluyor.

Devletin ekonomik zorluklarla boğuşan ailelere sağladığı sosyal yardımlardan biri olan Aile Destek Ödemesi, yeni yılda hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına gelen zamların ardından güncellendi.

Geçim sıkıntısı yaşayan aileler için önemli bir destek sağlayan bu yardım ödemesinden yararlanmanın şartlarını resmi web sitesinde ayrıntılarıyla duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendi bütçesinden sağladığı bu ödemeyi 12 ay boyunca kesintisiz sürdürüyor. 

Peki Aile Destek Ödemesi almanın şartları değişti mi? Kimler Aile Destek Ödemesi alabilir?

 

Hak sahiplerinin ödemeleri, PTT şubeleri aracılığıyla hesaplara yatıyor ve kimlik kartıyla gidilerek ikamet adresine yakın herhangi bir PTT şubesinden rahatça çekilebiliyor.

Ekonomik şartların giderek zorlu hale gelmesiyle birlikte geçinme imkanı bulamayan hanelere her geçen gün bir yenisi katılırken, devlet de bu vatandaşları desteklemek için yeni yardım programları oluşturarak peş peşe hayata geçirmeye başladı.

 AİLE DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Bunların en önemlilerinden biri olan Aile Destek Ödemesi almak için yapılması gerekenler ise şöyle:

Öncelikle hanede yaşayan kişilerin kişi başına düşen  gelir miktarının asgari ücretin 3’te 1’inin altında olması şartı aranıyor. Eğer bu şartı yerine getirdiğinizi düşünüyorsanız Aile Destek Ödemesi almak için  e-Devlet panelini kullanarak ilgili sekmeyi açtıktan sonra çıkan formu doldurmanız gerekiyor. Böylece başvuru birkaç adımda kolayca tamamlanarak bekleme sürecine geçiliyor.

 

KAÇ LİRA YARDIM ALINABİLİR?

Yapılan incelemenin ardından resmi makamların başvuranın durumuna onay vermesiyle birlikte, yardım almaya hak kazanılmış oluyor. Başvurunun ne şekilde sonuçlandığı da e-Devlet panelinde takip edilebiliyor.

Aile destek ödemesi başlığı altında yapılan maddi yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden karşılanıyor ve her ay olmak üzere toplam 12 ay boyunca yatırılıyor.

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Ev hanımları da 7.500 TL maaşla emekli olabilecek mi? İşte ev hanımlarına emeklilik desteği…

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!