02 / 05 / 2024

Dara Kırmızıtoprak: Ciddi değişimler zorlamayla olur!

Dara Kırmızıtoprak: Ciddi değişimler zorlamayla olur!

Mimar Dr Kırmızıtoprak,sosyal değişim ve dönüşümlerin ciddi yokoluş, tehdit veya travmalar olmaksızın hayata geçirilemediğini belirterek toplumlarda değişimin ancak savaşlar, doğal afetler veya ekonomiyle olacağını söyledi



Sosyal değişim ve dönüşümlerin ciddi yok oluş, tehdit veya travmalar olmaksızın hayata geçirileme diğini belirten Mimar Dr Kırmızıtoprak, toplumlarda değişimin ancak savaşların, doğal afetlerin veya ekonomik çöküşün zorlanmasıyla mümkün olduğunu dile getirdi.

şžuanda kapımızdaki deprem felaketi olasılığının böyle bir yeniden kurulma çabasının motivasyonu olması gerektiğine dikkat çeken Kırmızıtoprak, “Bugün Toplu Konut İdaresi İstanbul çevresinde arsalar üreterek, kat karşılığı modeliyle 500   bin civarı konut üreterek gerçekten başarılı bir süreç geçirmiştir ” dedi.
Bu gelişimin bir fırsat olarak değerlendirilmesini tavsiye eden Kırmızıtoprak , “Bu fırsat kullanılarak ve gelecek deprem felaketinin yıkıcı boyutları tüm olası acılarıyla anlatılarak tarihi yarımadanın nüfusunun bu yeni   konutlara transferi mümkündür ” dedi.

Bu yolla gerçekten sağlıksız alt ve üst yapı kullanan, trafik, park ve gürültü ile boğuşan insanların her   türlü sosyal imkanları ve sağlıklı, güncel teknolojiyle yaşam standartlarını yükseltme şansı doğaca ğını söyleyen Kırmızıtoprak   , “Bölge yeni yapılanmalara, restorasyon ve restitüsyona açık bir potansiyel olarak yatırıma açılacak hem şehir, hem yatırımcı, hem de konut sahipleri kazanacaktır.   şžehrin yatırım potansiyeli olmayan bölgelerinde çok az bir emsal artışı yine yatırımcıları ve konut sahiplerini motive edecek, binaların yeni teknolojiyle imala tları söz konusu olabilecektir ” dedi.

Dara Kırmızıtoprak 'ın dönüşüm reçetesi:
1-  Kapımızdaki   deprem felaketi olasılığının böyle bir yeniden kurulma çabasının motivasyonu ol arak değerlendirilmeli.
2-  TOKİ 'nin İstanbul çevresinde arsa   ve konut üretimi bir fırsat olarak değerlendirilmeli.
3-  Gelecek deprem felaketinin yıkıcı boyutları tüm olası acılarıyla anlatılarak tarihi yarımadanın nüfusunun bu yeni   konutlara transfer edilmeli.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön