30 / 04 / 2024

Darphane'den '1 TL'nin maliyeti 3 TL oldu' iddiasına jet yanıt!

Darphane'den '1 TL'nin maliyeti 3 TL oldu' iddiasına jet yanıt!

'1 TL'nin maliyeti 3 TL oldu' iddiası gündemde büyük yankı uyandırırken Darphane'den jet yanıt geldi.



Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 liranın üretim değerinin 3 lira olduğu beyanının kesinlikle yalan ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son günlerde tedavüldeki Türkiye Cumhuriyeti'nin madeni paralarına ilişkin gerçeklikten uzak ve mesnetsiz birtakım iddialar ile kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek maksadıyla bir duyuru yapılmasının zaruri görüldüğü aktarıldı.

Darphane den 1 TL nin maliyeti 3 TL oldu iddiasına jet yanıt!

Darphane'nin, Türkiye'nin madeni para ihtiyacını arz ve talebi dengeleyecek biçimde sorunsuz ve kesintisiz olarak sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, Darphane tarafından üretilen madeni paraların, yüksek güvenlik alaşımı içeren metallerden oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, madeni alaşımda kullanılan çinko, bakır ve nikel fiyatlarının küresel çapta yüksek bir dalgalanmaya maruz olduğunu, bu durumun dünyadaki tüm madeni paraların üretimi üzerinde negetif etki oluşturduğu ve piyasaların tekrar dengeye oturmasıyla madeni para üretim maliyeti ile nominal değerlerin tekrar dengelendiği belirtildi.

Bu kapsamda, son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 TL'nin üretim değerinin 3 TL olduğu beyanının kesinlikle yalan ve gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön