28 / 04 / 2024

Darülaceze'nin yapısal eksiklikleri var!

Darülaceze'nin yapısal eksiklikleri var!

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Darülaceze'yi ziyaret ederek, sohbet etti. Başkan Hamza Cebeci ile sohbet eden Başkan Demircan, "Darülaceze insanlara sadece yardım yapmıyor. Onlara yaşayabilecekleri bir hayat da sunuyor" dedi.



Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan kurumumuzu ziyaret ederek, sakinlerimizle sohbet etti. Başkanımız Hamza Cebeci ile Kurumumuzu gezip sakinlerimizle sohbet eden Başkan Demircan, "Darülaceze insanlara sadece yardım yapmıyor. Onlara yaşayabilecekleri bir hayat da sunuyor"dedi.


Başkan Demircan, rehabilitasyon merkezini gezip sakinlerimizle sohbet ederek hal hatır sordu. Başkan Demircan'a, Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları'nda eğitim gören yüze yakın kursiyer eşlik etti. Başkan Demircan'ın kendilerine gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını ifade eden sakinlerimiz, kendilerini her zaman beklediklerini dile getirdiler. Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları'nda eğitim gören yemek ve pasta kursiyerleri ise hazırladıkları yemek ve pastaları sakinlerimize ikram etti. 


Başkan Demircan, "Bizim medeniyetimizin, kültürümüzün ve inancımızın en önemli vasfı yardımlaşmak, iyilikseverlik ve vermektir. İslam kültürü bu zemin üzerine inşa edilmiştir. Zekât vermek, selam vermek, sadaka vermek… Bu bizi farklı kılan en önemli vasfımızdır. Onun içindir ki dünyada hemen yanı başımızdaki ülkelerde çok büyük dramlar yaşanırken oradaki ihtiyaç sahiplerine gönlünü açan ülke de Türkiye'dir. Biz bunu hem içimizdeki insanlar hem de çevremizdeki bütün insanlara yapıyoruz. İnancımızın bir gereği olarak yapıyoruz. İşte bunun en önemli müesses hallerinden biri Darülaceze'dir. 121 yıldır burada insanların dillerine, dinlerine ve kültürlerine bakmadan bu hizmeti sürdürüyor. Bunu aşkla yapıyor ve insanların gayretleri destekleri ile gerçekleştiriyor. Bizi biz yapan vasıflarımızın başında bu yardımlaşma duygusu geliyor. Bu insanlarımızın maddi yardımlardan öte aslında en çok istediği sığınacağı bir aile ortamının olmasıdır. Burası insanlara sadece yardım yapmıyor. Onlara yaşayabilecekleri bir hayat da sunuyor. Burada beş yüz kişinin yaşadığı büyük bir aile var. Belki de en anlamlı tarafı bu. İnsanın sevgiye şefkate ve muhabbete ihtiyacı var. Burası şefkat yuvası. Burayı kuran Abdülhamid Han, bizim belediyemizi inşa eden de Abdülhamid Han. Kendisini rahmetle anıyoruz. Ecdadımıza, bugüne kadar burada emeği geçen bütün yöneticilere teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün buraya sevgimizi ve muhabbetimizi paylaşmaya geldik."dedi.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkanımız Hamza Cebeci de, "Başkanımız hususen geniş bir ekip geniş bir kadro ile buraya teşrif ettiler. Darülaceze'nin yapısal olarak bir takım eksikliklerini de gördüler ve "bize düşen ne olursa elimizden geleni yapalım" dediler. Tabi biz de mutlu olduk. Darülaceze 121 yıllık bir müessese.121 yıldır burada yardıma muhtaç olanlara hiçbir ayrım yapmadan ne dinini ne ırkını ne ideolojisini sormadan bağrını, kucağını açıyor. Bugüne kadar 73  bin insana hizmet vermiş bunun 30 bini çocuk. Bu hizmete de devam ediyor" dedi.


Geri Dön