27 / 04 / 2024

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.



Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle dün (12 Ekim) hizmete alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "127 sene önce Darülaceze ile dünyaya sosyal hizmet bakımından model teklif etmiştik. Bu hizadan baktığımız zaman, sosyal hizmetlerde devrim yapan Darülaceze'mizin mirasını Sosyal Yaşam Şehri'mizle yeni yüzyıla taşıyoruz” diye konuştu.

Göktaş, Arnavutköy'de inşası sona eren Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri'nin Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, temel atma töreninin Mayıs 2022’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

 Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Bugün, verdikleri sözü tutmanın mutluluğu ve gururuyla burada olduğunu söyleyen Göktaş, "Biz, büyük bir uygarlığın mirasçısıyız. Maziden ilham ve güç alıp atiyi üreten bir kadroyuz. Ecdadımızın emanetlerini yüzyılın gerekleriyle donatıp, ileriye götüren bir davanın neferleriyiz. 127 sene evvel Darülaceze ile dünyaya sosyal hizmet bakımından model teklif etmiştik. Bu hizadan baktığımız zaman, sosyal hizmetlerde çığır açan Darülaceze'mizin mirasını Sosyal Yaşam Şehri'mizle yeni çağa taşıyoruz” dedi.

"100 BİN KİŞİYE ŞEFKAT KAPISI OLDU"

Sultan 2’nci Abdülhamit'in yaptığı bağışla kurulan Darülaceze'nin, döneminin çok ötesinde olan bir kurum olduğunun altını çizen Göktaş, "Geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi gören Darülaceze; çocuklar, yaşlılar, hastalar için resmen bir umut kapısı olmuş. Sultan 2’nci Abdülhamit'in can verdiği bu kurum, bağışçılarımızla her gün geçtikçe daha da güçlendi. Kurulduğu gün itibarıyla 30 bini çocuk olmak üzere toplam 100 bin insana şefkat kapısı oldu. Şimdi ise 600'e yakın insanımıza yuva olmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

 Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

"EN İYİ HİZMET BİNASI ÖDÜLÜ ALDI"

Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yeni hizmet binamıza 928 kişi kalabilecek. İhtiyaca göre 1400’e kadar artırılabilecek kapasitesi bulunuyor. 150 bin metrekareye kurulu yeni sosyal yaşam kentimiz. 11 blok yatay mimari, zemin artı 3 kat. Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.”

Vakıfbank’tan 2 milyon TL’lik konut kredisi fırsatı! Detaylar tek tek belli oldu!

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!


Geri Dön