27 / 04 / 2024

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

TOKİ, 6 Şubat depremlerinden ağır yara alan Hatay’a 220 bin konut yapacak. 40 bin konutun yılbaşında depremzedelere teslim edilmeye başlanacağı belirtilirken, hangi ilçelere kaç konut yapılacağı da belli oldu.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedeler için inşa edilen 25 adet köy evi hak sahiplerine noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle teslim edildi.

SEVİNÇLERİ GÖZLERİNDEN OKUNUYOR

Yüzyılın felaketini Altınözü ilçesindeki köy evlerinde ikamet eden Babatorun Mahallesi sakinlerinden kimi canını kimi hayatını kaybetti. Depremzede vatandaşlar önce Kızılay'ın kurduğu çadırlarda ardından AFAD'ın konteyner kentlerine yerleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vakit kaybetmeden depremzede vatandaşları yeni konutlarına kavuşturmak amacıyla gece gündüz çalıştı.

9 ay gibi kısa bir sürede inşa edilen birer katlı köy evlerinin anahtarları Babatorun sakinlerine verildi. Yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan depremzede vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu.

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

Öte yandan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, depremzede Fatma-Mürsel Tüfek çiftinin misafirleri oldu. Tüfek ailesiyle konuşan Milletvekili Yayman, "Yurttaşın derdi bizim derdimiz. Yurttaşlarımız kendilerinin sahipsiz olmadığını, unutulmadığını görünce çok seviniyorlar. Hatay'ı tekrar ayağa kaldıracağız" dedi.

Sabah’ın haberine göre, evine kavuşmanın mutluluğunu doyasıya yaşayana 3 çocuk annesi Tüfek, "Evim topraktandı. Mutfağım bile yoktu. Köy evi değil de sanki saray yapmışlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sevgili eşini çay içmeye bekliyorum " şeklinde konuşurken, eşi Mürsel Tüfek ise , "Gerçekten çok güzel bir ev inşa etmişler. Acaba verirler mi diyerek kafamda hep soru işareti vardı. Fakat yanılmışım. Evimizi teslim ettiler. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM

Kura çekilişi sonucu 7 numaralı konutunu teslim alan Güler- Seyfettin çifti de çok mutlu. Gelini ile beraber kaldıkları iki katlı konutlarının yıkıldığını söyleyen 6 çocuk annesi Güler Sözer, "Yeni konutumu görünce sevinçten ağladım. Gerçekten çok güzel inşa etmişler. Rüyamda görsem inanmazdım. Hayatta olduğum sürece bu yapılanı unutmam. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizi sokakta bırakmadılar" derken, 3 numaralı konutun sahibi Sıdıka Doğrukul ise, "Konutumuzu söylediklerinden daha kısa sürede teslim ettiler. Çok güzel bir konuta kavuştuğum için mutluyum. Böyle bir konut teslim edeceklerini tahmin bile etmiyordum" diye konuştu.

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

220 BİN KONUT YAPILACAK

6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen Hatay'da ve ilçelerinde depremzedelerin konutlarına kavuşmaları için hummalı çalışmalar devam ediyor. Hem şehir merkezi hem de ilçelerde  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor. Çalışmaların aralıksız sürdüğü 220 bin evin inşa edileceği Hatay'da ilk etapta 40 bin konutun depremzedelere yılbaşı itibarıyla teslim edilmeye başlanacağı planlanıyor.

220 bin evin yapılacağı kent merkezi ve ilçeler:

  • Antakya (merkez ilçe) 100 bin konut

  • Kırıkhan 40 bin ev

  • Defne 30 bin ev

  • İskenderun 20 bin ev

  • Samandağ 20 bin ev

  • Hassa 4 bin ev

  • Diğer ilçeler 6 bin ev

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön