28 / 04 / 2024

DasDas Metropol İstanbul’da 30 milyon liralık yatırımla açılacak!

DasDas Metropol İstanbul’da 30 milyon liralık yatırımla açılacak!

İstanbul'da yaklaşık iki yıl önce açılan DasDas, yeni mekanını Metropol İstanbul'da açacak. 300 bin izleyiciye ulaşan kültür, sanat ve eğlence mekanı Metropol İstanbul’a 30 milyon liralık yatırımla giriyor.



Kültür, sanat ve eğlence mekanı olan DasDas, yeni şubesini Metropol İstanbul’da açacak. 30 milyon liralık yatırımla açılacak yeni mekanın diğerinden daha büyük olması planlanıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, DasDas’ın kurucu ortaklarından Mert Fırat, “Ataşehir’deki yeni mekan daha büyük olacak. Bir yıl içerisinde 450 bin seyirci hedefliyoruz. Her ay 80 farklı etkinlik yapacağız. Eğlence sektörüne yatırımın tam zamanı. Çünkü talep çok fazla. Tiyatro izleyicisi son iki yılda 3 milyondan 4.5 milyona çıktı. Sinemalar 70 milyon civarında bilet kesiyor. Yani tiyatro henüz yolun başında” diye konuştu.

17 yıldır sektörde olduğunu söyleyen Fırat, “Eğlence sektörü hiç bu kadar dinamik olmamıştı. Her yerde yeni mekanlar açılıyor, müzeler kuruluyor, tiyatro salonları bulunuyor. Bu sadece İstanbul için geçerli değil. Anadolu’da da talep çok fazla. Dizi endüstrisinin de buna önemli bir katkısı bulunuyor. Tiyatroların hemen hemen hepsi kapalı gişe. Aylar sonrasına bilet bulabiliyorsunuz. Şirketlerin desteği de artıyor. Birçok kurumsal şirket sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sanata destek veriyor, konserlere sponsor oluyor. İşte böylesine bir dönemden geçen eğlence sektörü için tam anlamıyla yatırım zamanı. Biz de mekanımızı büyütme kararı aldık. 3 bin 500 metrekarelik alanda üç farklı salonda hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

DasDas’a bu zamana kadar 300 bin kişinin geldiğini söyleyen  Mert Fırat, “Bir yıl içerisinde 285 oyun sahnelendi. 75 konser düzenlendi. Aralık ayında yeni yerimizin kapılanı açacağız. DasDas Sahne, usta oyuncu Şener Şen’in 14 yıl aradan sonra tiyatroya geri dönüşü ile sezonu açacak. Şen, Türk Tiyatrosu’nun ölümsüz klasiklerinden Zengin Mutfağı ile yeniden tiyatro izleyicisiyle buluşacak. Aralık ayındaki gösterinin biletleri henüz satışa çıkmadı. Ancak duyurusu bile yetti. Tanıtıma çıktığımız ilk günden itibaren binlerce kişi aradı. Özellikle büyük holdinglerden toplu alım talepleri geliyor. Tiyatroya olan ilgi ve sevgi hızla büyüyor. Bu tür yatırımların arkası gelecek” dedi. İstanbul dışında da yeni illerde DasDas açmak için kolları sıvadıklarını anlatan Mert Fırat, “İzmir,  Ankara  ve Bursa gibi illerden talep var. Ancak asıl ilgi Gaziantep’ten geliyor. Gaziantepli işadamları ile görüşmeler yapıyoruz. Burada da DasDas’ı açmamız isteniyor. Önümüzdeki dönemde fizibilite çalışmaları yapılacak. Eğer şartlar oluşursa Gaziantep DasDas da kapılarını açacak. Mersin ve Adana’dan da DasDas’a teklifler geliyor” dedi.

Yeni kurulacak DasDas’ta paylaşımlı ofis alanlarının olacağını söyleyen Fırat, şu açıklamalarda bulundu: “Burada sanata yönelik çalışmalar yapan girişimciler için çalışma ofisleri yer alacak. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Çünkü sanata yönelik yapılan çalışmaların desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda bir kaç farklı çalışma ve şirket bulunuyor. Bu markaları da kültür ve sanatın bir parçası olarak görmek istiyoruz. Burada yapacağımız ofislerle bu markaların da büyümesine destek olacağımıza inanıyorum. Müze, sinema ve tiyatro alanında birçok hizmet veren dijital şirketler var. Bunların yer alması bizim için çok önemli.”


Geri Dön