Sigorta

DASK açıkladı! DASK'lı her eve 150 bin TL karşılıksız acil ihtiyaç ödemesi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, deprem ve sel gibi doğal afetlerde DASK'ı olan her eve 150 bin liralık acil ihtiyaç ödemesi yapacaklarını kaydetti.

Kurumun geliştirdiği ve yakında hayata geçecek DASK uygulamasının deprem anında erken uyarı vereceğini kaydeden Turgut öte yandan yine yılbaşında hayata geçmesi beklenen Zorunlu Afet Sigortası'nın bir sonraki adımda göktaşı ve obruk zararlarını da içereceğini de belirtti. 

haberturk.com'da yer alan içeriğe göre; Yılbaşında ismi Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değişecek olan Doğal Afet Sigortası (DASK) vatandaşın hayatında önemli değişikliklere neden olacak düzenlemelere gittiği kaydedildi. DASK'sız Olmaz programına katılan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, deprem ve sel gibi doğal afetlerde DASK poliçesi olan her eve 150 bin liralık acil ihtiyaç ödemesi yapacaklarını ifade etti. Turgut deprem ve sel gibi afetlerde teminatsız ödenecek ve sonrasında da hasar ödemesinden düşülmeyecek olan 150 bin liranın o anda evde oturan vatandaşlara (eğer kiracı oturuyorsa kiracıya) acil ihtiyaçlarının karşılanması için verileceğini kaydetti. Bu tutarı almak için tek şart evin DASK poliçesinin olması gerekiyor.

 

UYGULAMA DEPREMİ HABER VERECEK

Turgut, kurumun geliştirdiği ve yakında hayata geçecek DASK uygulamasının deprem anında erken uyarı vereceğini de kaydetti. Şu anda bilim dünyasından önemli kurumlar ile çalışma yaptıklarını anlatan Turgut, "Henüz proje aşamasında ama eğer projenin uygulama ile entegrasyonu sağlayabilirsek uygulama depremi diğer kurumlara göre 40-45 saniye önce haber verecek. Bu sırada doğalgaz ve elektriklerin kesilmesi alt kattakilerin tahliyesi gibi bir çok avantaj sağlanabilecek. DASK bünyesinde gerçekleşen proje, rasathaneden daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olacak. Merkezde deprem olduğunda çevreye, uzak yerlere haber verilmiş olacak. Uygulama ile ayrıca sigortanın bittiği haber alınacak. Hasar ödemesi için gerekil tüm seyrin sorgulaması yapılabilecek" dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, deprem ve sel gibi doğal afetlerde DASK'ı olan her eve 150 bin liralık acil ihtiyaç ödemesi yapacaklarını kaydetti.

DASK'tan poliçe limiti açıklaması geldi!

Ruhsatsız eve zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Konut sigortaları resmen cep yakıyor! Geçen yıl 600 TL olan konut sigortası bu yıl 5 bin 300 TL oldu!

Evi depremde hasar gören vatandaş, hasar oranına itiraz edince bakın neler oldu!

Uzmanı uyarıyor! Konutunuzu korumak için sadece DASK yeterli değil! Mutlaka bunu da yaptırın!