28 / 04 / 2024

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 



Zorunlu deprem sigortası yaptıracak kişilere Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu'ndan dikkat çeken uyarılar geldi. 

Gençosmanoğlu, zorunlu deprem sigortasında evin metrekaresinin tazminat tutarını belirlediğini söyleyerek vatandaşlara uyarıda bulundu. 

İnsanların sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan ettiklerine dikkat çeken Gençosmanoğlu, "Bu da onların alacakları tazminatta hak kaybına uğramalarına neden oluyor." dedi.

GENÇOSMANOĞLU'NDAN UCUZ POLİÇE UYARISI

AFAD ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi"ne katılan DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, vatandaşlara poliçe uyarısı yaptı.

Kasko poliçelerinde özellikle deprem teminatının olduğuna dikkat çeken Gençosmanoğlu, "İnsanlar DASK poliçelerinde dahi sırf elektrik ve suyunu bağlatabilmek için 1-2 milyon TL'lik evleri için 10.000 TL'lik teminat içeren poliçeler satın almışlar. '10 metrekarelik DASK poliçesi isterim.' söylemleri ortaya çıkıyor" dedi.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

150 metrekarelik evi olanların gidip 10 metrekare evi olduğunu beyan ederek poliçe yaptırdıklarını söyleyen Gençosmanoğlu, "Tabii bunun sonucunda da tazminatlarında gereğini alamıyorlar çünkü zorunlu deprem sigortası poliçesindeki rakam neyse tazminatınız öyle ödeniyor." diye ifade etti.

Gençosmanoğlu, sigortacılık sektörünün sigorta talebinde bulunan kişinin beyanı esasıyla hareket ettiğini vurguladı.

Zorunlu deprem sigortası satın almak üzere sigorta acentesine başvurulduğunda evin kaç metrekare olduğunun sorulduğunu belirten Gençosmanoğlu, evinizin metrekaresi, sigorta bedelinizi, yani bir zarar çıkarsa ne kadar tazminat alacağınızı belirlediğini söyledi.

Primin de buna göre ödendiğine dikkat çeken Gençosmanoğlu,"İnsanlar sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan etmişler. Bu da onların alacakları tazminatta hak kaybına uğramalarına neden oluyor" diye dikkat çekti.

Bu sorunun önüne geçmek için tapu bilgilerine erişim sağlayarak metrekare birimlerini devlet otoritesinin veri tabanından almak için çalışma başlattıklarını söyleyen Gençosmanoğlu, "Bizler de beyan hatalarını ortadan kaldırmak için çabalıyoruz. 2012 yılı öncesinde tapu kayıtlarımızda binaların metrekare bedeli yok. O zaman vatandaş beyan etmek zorunda." diye ifade etti.

Sigorta yaptıracaklara yanlış beyanda bulunmamalarını tavsiye eden Gençosmanoğlu, "Ucuz poliçe alacağım diye yanlış metrekare beyan etmesinler, evleri neyse onu beyan etsinler çünkü hasarı ona göre alacaklar." ifadesini kullandı.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Uzman isimden deprem uyarısı geldi: İznik, Gölbaşı, Sapanca göllerinin su seviyelerindeki ani artışlara dikkat!

Belediye o ilde 2 arsa satacak! İhalesi 24 Ekim'de!


Geri Dön