03 / 05 / 2024

DASK’a 10 bin 500 konuttan hasar ihbarı geldi!

DASK’a 10 bin 500 konuttan hasar ihbarı geldi!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bir haftada Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na, zorunlu deprem sigortası olup da depremde hasar gören konutlardan 10 bin 500 hasar ihbarı geldi...



Elezığ depreminin üzerinden geçen bir haftada Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK), zorunlu deprem sigortası olup da depremde hasar gören konutlardan 10 bin 500 hasar ihbarı geldi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Elazığ depremi sonrası bir hafta içerisinde DASK'a 10 bin 500 hasar ihbarı geldi. Hasar ihbarları ağırlıklı olarak Elazığ ve Malatya'da zarar gören konutlardan geldi. Deprem sigortalı konutlarda hasar tespit çalışmaları da başladı. DASK, eksperleri deprem bölgesinde hasarlı konutlarda inceleme yapıyor.

Hasar ihbarı yapılan her konut tek tek incelenip, hasarın boyutu tespit ediliyor. Tespit yapılan konutlar için DASK, hasar ödemelerine de başladı.
Deprem sonrası hem Türkiye genelinde hem deprem bölgesinde zorunlu deprem sigortasına da ciddi talep arttı. Deprem öncesinde Türkiye genelinde sigortalanabilir 17.6 milyon konuttan 9.5 milyonunun zorunlu deprem sigortası vardı ve Türkiye’deki konutların yüzde 53.80’i sigortalıydı. Elazığ’da ise sigortalanabilir 123 bin konuttan 43 bini, Malatya’da ise 63 bin konut sigortalıydı. Elazığ’da konutların yüzde 35’i, Malatya’da da yüzde 38’i depreme karşı sigortalanmıştı. Deprem sonrasında ise Türkiye genelinde sigortalı konut sayısında yüzde 4’lük bir artış oldu ve sigortalılık oranı yüzde 55’e yaklaştı. Elazığ ve Malatya’da ise günlük sigorta yaptırım oranı 3 katına çıktı.

DASK Elazığ ve Malatya'da 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti!


Geri Dön