30 / 04 / 2024

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından Anadolu Ajansı muhabirine yapılan açıklamada, kurum olarak, bugüne kadar finansal ve operasyonel tüm hazırlık ve planlamaların, ülke coğrafyasında yaşanabilecek olan olası en büyük bir depremin göz önüne alınarak yapıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kurumun, öncelikle  Ankara  Olağanüstü Yönetim Merkezi’ndeki ekiplerle beraber, İstanbul ekiplerinin de katılımıyla tam kadro çalışmaları başlattığı belirtilen açıklamada bazı bilgiler de yer aldı. 

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Kurum tarafından yapılan açıklamada "Ayrıca, yöneticilerimiz ve hasar ekiplerimizden bir grupla aynı gün içerisinde bölgedeydik. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza en hızlı biçimde hizmet vermek için bölgede kuracağımız mobil ofislerin ve deprem tırımızın konuşlanacağı yerleri tespit ettik." 

Yapılan açıklamada söz konusu incelemeler sonrasında deprem tırlarının depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta konumlandığı belirtilirken, olası büyük bir afete hazırlıklı olmak adına yeniledikleri bilgi sistemleri altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunulmasını da sağladı.

Kurum açıklamasında, Alo DASK 125, E-devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı almaya başladıklarını kaydederek, bunun yanında diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılardan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.


Geri Dön