17 / 05 / 2024

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı...



"Görevli eksperlerimiz 15 ilde çalışmalarını sürdürüyor"

Yapılan açıklamada, bölgede, yıkık ve ağır hasarlı olduğu belirlenen binalar için sigortalılardan ihbar gelmesi dahi beklenmeden hasar süreçlerinin başlatılıp ödemelerinin gerçekleştirildiği aktarılarak, eksper görevlendirmelerinin ise diğer binalar için yapıldığı, görevli eksperlerin 15 ilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin yapıldığı ve hasar ödemelerinin hızla devam ettiği bildirilen açıklamada, "16 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00 itibarıyla, tarafımıza ulaşmış olan 158 bin 183 hasar ihbarı bulunmuyor. 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla, tarafımıza ulaşan hasar ihbarı sayısı, işlemi süren başvuru sayısı ve ödenen tazminat tutarı bilgilerini paylaşacağız. Hedefimiz, tüm vatandaşlarımızın aynı anda doğru ve şeffaf bilgilere erişimini sağlamak." ifadelerine yer verildi.

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası'na ilgi arttı

Ayrıca yapılan açıklamada, deprem sonrası yaşanan acı tecrübelerin, sigortalı olma eğilimini etkileyerek sigortalılık oranlarında bir artışa sebep olduğu belirtilerek, "Bizim, kurum olarak hedefimiz, acı tecrübeler yaşanmadan kapsamımıza giren bütün konutları Zorunlu Deprem Sigortası güvencesinin altına almak. Bugün itibarıyla şehirler bazında günlük poliçe üretiminde ise yüzde 112 oranında artış mevcut. Hakkari, Muş, Bingöl, Niğde, Bayburt, Kayseri ve Batman sigortalılık oranında artış görülen başlıca iller olarak öne çıkmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşların, Alo DASK 125, e-devlet ve internet sitesi aracılığıyla DASK’a ihbarda bulunabileceği de hatırlatılan açıklamada, sigortalıların herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın hasar ihbarlarını iletebilecekleri bildirildi.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!


Geri Dön