02 / 05 / 2024

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!

Deprem felaketin fırsat bilen bazı ev sahipleri ve emlakçıların ardından bu kez de fırsatçılar nakliye sektöründe ortaya çıktı. Depremin ardından bölgeden taşınmak isteyen depremzedeler, kendilerinden istenen fiyatlarla bir şok daha yaşadı!..



Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından, çevre illerde kiraları fahiş şekilde artıran bazı ev sahiplerinin ardından şimdi de nakliye sektöründe fırsatçılar türedi.

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!

Bölgeden taşınmak isteyen depremzedelerin oluşturduğu yoğunluğu fırsata çevirenler, 3 bin TL civarında olan fiyatları 10 bin TL’ye kadar çekti.

DÜNYA gazetesinin haberine göre, bölgeden taşınmak isteyen depremzede şimdi de nakliye şokunu yaşıyor. Fiyatlar depremin ardından üç katına çıkarken, Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır, 11 ili etkileyen depremin ardından evleri hasar görenlerin, bir an önce eşya taşımak istediklerini, bunun sektörde talebi artırdığını söyledi.

Deprem bölgesinden taşınmak isteyenlerden, özellikle fahiş fiyat konusunda ciddi şikayet aldıklarına dikkat çeken Ayılmazdır, bunun önüne geçmek için çaba harcadıklarını belirtti.

Depremin öncesinde dış cepheye asansör kurulması için normal şartlarda fiyatın 500-600 lira dolayında olduğunu ancak şikayet konusu olan vakalarda bu rakamların 4-5 bin liraya ulaştığının görüldüğünü vurgulayan Ayılmazdır, deprem öncesi şehir içi evden eve nakliyatın 2 bin 500 ile 3 bin arasında gerçekleştirildiğini ancak deprem sonrası bazı firmaların fırsatçılıkla fiyatları 7 ile 10 bin lira arasında değişen rakamlara çektiğini söyledi.


Geri Dön