28 / 04 / 2024

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni adresi tarım arazileri oldu. Son dönemde satışa çıkarılan küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diye yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar arazi alacakları tek tek uyardı.



Otomobil ve konut sektöründe fiyatları yukarı çekmek isteyen fırsatçılar şimdi de tarım arazilerine el attı. Son dönemlerde küçük tarım arazilerinin, değerlenecek diyerek yüksek fiyatlarla satılışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

Farklı platformlardan yapılan borsa, altın ve döviz gibi yatırım tavsiyelerine tarım arazileri de etkilemeye başladı. Son günlerde küçük tarım arazilerinin, değerinin artacağı vaadiyle yatırımcılara ve vatandaşlara yüksek fiyatlarla satıldığı belirlendi.

TGRT'nin haberine göre, Uzmanlar, arazi almak isteyenleri uyarıyor ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğine dikkati çekiyor. Avukat-Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Başar Biberoğlu, arazi alacakları uyararak, “Tabi ki en başta imarlı olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Halkımızı çok büyük yanıltıyorlar. Yani orada kesinlikle bir imar kadastronun geçmiş olması gerekiyor.” diye kaydetti.

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

2 SENE EKİLMEZSE DEVLET KİRALIYOR

Orman Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapan kanun teklifi Meclis’te onaylandı. Böylece 2 yıl süreyle işlenmeyen atıl araziler üretim için kiraya verilebilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 sene ekilmeyen araziyi, mülkiyeti sahibinde kalmak koşuluyla başka üreticilere kiralayabiliyor. Böylece, atıl durumdaki tarım arazileri üretime kazandırılıyor.

Biberoğlu, “Sizin tarım araziniz var ise ve 2 sene işlenmemişse ürün alınmamışsa devlet mülkiyeti sizde kalmak vaadiyle bunu kiraya verebiliyor.”

HAZİNE ARAZİLERİNE İMAR

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşın konuta ulaşımını kolaylaştırmak için Hazine arazilerinin imara açılacağını ifade etti.

Tarımsal üretime açık ve uygun olan ya da imar veya ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale getirilebilen araziler tarım arazisi olarak isimlendiriliyor. Tarım arazileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından türlere ayrılıyor. Bu ayrım yapılırken de drenaj, toprağın tuz oranı, alkalilik ve taşlılık gibi özellikleri dikkate alınıyor.

Tarım Arazisi Türleri: Mutlak Tarım Arazisi, Dikili Tarım Arazisi, Özel Ürün Arazisi ve Marjinal Tarım Arazisi olarak gruplandırılıyor.

İzmir Gaziemir'e 483 konutluk yeni proje geliyor!

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen'den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?


Geri Dön