27 / 04 / 2024

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e



Eylül 2023 enflasyon rakamları bugün açıklandı. Verilere göre enflasyon, Eylül ayında yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53 oldu. Veriler sonrası döviz kurlarında hareketlilik yaşandı. 

EURO NE KADAR OLDU? BUGÜN EURO/TL KAÇ LİRA? 3 EKİM SALI EURO/TL KURU...

Verilerin hemen ardından dolarda yukarı yönlü hareketlilik başladı. Haftanın ikinci işlem gününe 27,49 TL seviyesinden başlayan doların fiyatı, anlık olarak 27,4972 TL'ye yükseldi.  Dolar son 24 saat içerisinde yüzde 0,17, son bir haftada ise yüzde 0,93 oranında artış kaydetti.

Euro fiyatı ise, anlık olarak 28,8868 TL oldu. Euro (EUR) son 24 saat içerisinde yüzde 0,34, son bir haftada yüzde 0,29 oranında değişti.

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar kuru tahmini bir önceki anket döneminde 29,82 TL iken, eylül ayı anket döneminde 30,14 TL olmuştu.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

GÖZLER 15:30'A ÇEVRİLDİ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 61,53 oldu. Şimdi ise gözler  saat 15:30'da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı Meclis'te gerçekleştireceği sunumda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapacağı sunum heyecanla takip edilecek. Erkan, milletvekillerini son ekonomik ve mali gelişmelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunacak. 

Erkan'ın milletvekilleri ile ilk buluşması olacak sunumda son dönemde alınan faiz ve kur korumalı mevduatla ilgili kararlar da gündemde olacak. Toplantıda Hafize Gaye Erkan, milletvekillerinin bu konulara ilişkin sorularını da cevaplayacak. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Meclis'e gelmesi planlanan Merkez Bankası'yla ilgili yasal ve idari düzenlemeler hakkında da komisyona bilgi vermesi bekleniyor.

Merkez Bankası Kanunu'na göre, Merkez Bankası Başkanı'nın banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nu bilgilendirmesi gerekiyor.

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

Vatandaşın cebi boşalıyor! Yılbaşında 1.262 liraya dolan sepet şimdi 2 bin 288 TL'ye doluyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön