28 / 08 / 2024

Dolar/TL bugün 34,73 TL seviyesi ile rekor kırdı! Son dakika döviz kurları...

Dolar/TL bugün 34,73 TL seviyesi ile rekor kırdı! Son dakika döviz kurları...

Yurt içi piyasalarda enflasyon endişesi hakim görüş olarak kalırken, dolar/TL kuru bugün 34,73 TL ile rekor kırdı. Peki euro/TL kaç lira? Bugün euro kuru ne kadar oldu? Son dakika döviz kurları...



Dolar/TL kuru bugün 34,73 TL ile rekor kırdı. Yurt içi piyasalarda enflasyon endişesi hakim görüş olarak kalmaya devam ederken dolarda yeni rekor görüldü.

12 AY SONRASI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dün yayımladığı 'Sektörel Enflasyon Beklentileri' anketinde, 12 ay sonrası için vatandaşın enflasyon beklentisi yüzde 73,1’e çıktı.

DOLAR/TL KURU REKOR KIRDI

Merkez Bankası'nın anketi sonrası yurt içi piyasalarda enflasyon endişesi hakim görüş olarak kalmaya devam ederken, dolar/TL kuru 34,73 TL seviyesini test ederek zirveye çıktı. 

GÖZLER FED'E ÇEVRİLDİ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta faiz indirimlerine yeşil ışık yakmasına karşılık bankanın yıl sonuna kadar atacağı adımlara yönelik belirsizlikler varlık fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Banka 50 baz puanlık faiz indiriminin kasım ayındaki toplantıda yapılabileceği öngörülüyor.

Fed yetkilileri konuyla ilgili sözle yönlendirmelerine devam ederken, bu durum dolar endeksinin yönü üzerinde etkili oluyor.

EURO BUGÜN NE KADAR? SON DAKİKA EURO/TL KURU 28 AĞUSTOS 2024

28 Ağustos 2024 euro/TL kuru yakından takip ediliyor. Euro alıp satmak isteyenler güncel euro kurunu araştırıyor. Euro alış fiyatı bugün 37,71 lira, satış fiyatı ise 37,85 liradan işlem görüyor.  Euro dolar paritesi 1,114 seviyesinde değerleniyor. 

Dolar/TL bugün 34,73 TL seviyesi ile rekor kırdı! Son dakika döviz kurları...

İSLAM MEMİŞ'TEN EURO YORUMU!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kar satışlarının zamanının geldiğini vurgulayan Memiş'in eoru/dolar paritesine ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Beklediğim 1,12 seviyesini Cuma günü test etti. Yani, 2024 hedefimde olan 1,12 seviyesi gerçekleşmiş oldu. 1,1192 seviyesinden kapanış yapmıştı. Artık kar satışlarının zamanı geldi. Bu hafta 1,1150-1,1250 bant aralığını takip edeceğim. Euro'dan dolara, sonra da dolar ile ons altını beklemekte fayda var." dedi.

Yastık altında 1 gram bile altını olanlar dikkat! Kapalıçarşı'da gram altın alış satış fiyatı ne kadar?

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü'nden yıl sonu dolar tahmini! Doların geleceği o seviye belli oldu!

Çeyrek, gram, yarım, tam , Ata altın fiyatları ne kadar? 26 Ağustos 2024 altın fiyatları 

Geri Dön