01 / 05 / 2024

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

​​​​​​​Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında yatırımcılar ile görüşeceklerini açıkça ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra ilk hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı belirtildi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan yarın İstanbul'da JP Morgan'ın düzenleyeceği yatırımcı toplantısına katılım sağlayacak.

Reuters'ın haberine göre, Şimşek ve Erkan'ın toplantıda bir konuşma yapacağı aktarıldı. Öte yandan, Reuters'a yakın bir kaynak ise "Bakan Mehmet Şimşek yatırımcılarla ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarının yanı sıra beklentilerini de paylaşacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, TCMB Başkanı Erkan geçen hafta 2023’ün 3’ncü enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda ilk defa basının sorularına cevap vermiş ve en kısa zamanda yatırımcı toplantıları yapacaklarını belirtmişti.

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

PARA POLİTİKASINDA RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER MESAJI

Bunun yanı sıra, Başkan Erkan, 22 Haziran tarihindeki faiz artışı kararından sonra bankacılarla bir toplantı yapmıştı. Erkan, toplantıda para politikasında radikal düzenlemelere gidileceğine yönelik net mesajlar vermişti.

İlk önceliğin, enflasyonla mücadele olduğuna vurgu yapan Erkan, kuru baskılamak amacıyla döviz satışı yapılmayacağının altını çizmişti. Bununla beraber, döviz kurunu baskılamak için “makro ihtiyati önlemler”in de aşamalı bir şekilde kaldırılacağını söylemişti.

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

ÜST ÜSTE 14 KEZ FAİZ ARTIRIMI HAZIRLIĞI

Diğer taraftan, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) bugün faizleri 25 baz puan yükseliş ile beraber 15 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25’e arttırması beklenirken, dünyanın önde gelen ekonomileri arasında en yüksek enflasyonun İngiltere’de olmasıyla, bankanın haziran ayında gerçekleştirdiği gibi sürpriz bir biçimde yarım puanlık artırıma gitme durumu da bulunuyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) önceki hafta faizleri 25 baz puan yükseltti. Fakat BoE’nin tersine, piyasalar Fed ve ECB’nin faiz artırım döngüsünün sonuna geldiğine inanıyor.

sozcu.com’un haberine göre, yatırımcılar İngiltere’nin enflasyon sorununun ne kadar derin olduğunu anlamaya çalışırken, BoE’nin ne kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin öngörüler de önceki haftalarda değişiklik gösterdi.

400 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? Tek tek hesaplandı!

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

O banka coştukça coştu! İlk ve son kez geri ödemesiz para yatıracak! Tam 900 TL para hesaplarda!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön