27 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  



Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın "Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmı hâlâ anlayamadığım sebeplerden dolayı dövize gidiyor. Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." açıklamasını sosyal medya hesabı X'ten paylaşan Ekonomist Barış Soydan Erkan'a şu yanıtı verdi ''İnsanlar matematiğe değil de son 5 yıla bakıyor olmasın Sn. Erkan?

Ekonomistin yaptığı paylaşımın altına ise yüzlerce yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kürşad Mithat Özkan @kursadmozkan adlı takipçi Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın paylaşıma şu yorumu yaptı: ''Bu Millet, “Matematiksel olarak saçma” olan o kadar çok şey yaşadı ki artık olaylara “matematiksel” değil “akitsel” bakmaya alıştı.'' dedi.

Cihan Kartal adındaki kullanıcı ise dolar alanları eleştirerek ''Faturalar 5 yılda 1 gelmiyor. Ayda 1 geliyor. Para kazanma trendi nerdeyse insan ordan para kazancak tabiki. Dolar para kazandirmiyor. %47 vadeli mrvduat para kazandiriyor. Ordan gelen para ile hayat idame ediliyor. Faturalar ödeniyor. Sabit duran dolar fatura ödemez'' ifadelerini kullandı.

 

Ev mi, arsa mı, borsa mı? 

Borsanın gelenek, görenek ve adetleri: Yeni zirveler öncesi sahneye yeni oyuncular davet edilir!

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön