28 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Erkan:

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. Sayın Erkan, vatandaşın yeterince kemer sıktığını söyleyerek, kira sorunu hakkında yaptığı açıklamalarda TCMB Başkanı şunları söyledi; "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Merkez Bankası Başkanı Erkan, kira artış sorunu ve enflasyon ve hayat pahalılığı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erkan, "Vatandaş yeteri kadar kemer sıktı" ve parasal anlamda sıkılaşmanın bir müddet daha korunması gerektiğini kaydetti.

TCMB Başkanı, enflasyonda tek hane olarak 2026 senesine dikkat çekti.. Erkan, " Mevcut kiraların enflasyonun daha gerisinde kalması için zamana ihtiyacımız olduğunu ve tüm bunların para politikasının çalışmaya başladığını gösterdiğini kaydetti. Ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında fiyat artışlarının yavaşlamasını 2024 sonunda göreceğiz. Kira ve eğitim gibi gruplarda ise biraz daha yavaş olacak. Enflasyonda tek haneli rakamları 2026’da göreceğiz. 2025 sonu hedefimiz ise yüzde 14" diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

İSTANBUL'DA EV BULAMADIK ANNEMLERE YERLEŞTİK

Son zamanlarda yaşanan kira sorunu hakkında ise Başkan Erkan, "Arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu zamanda bazen dengeler değişebiliyor.  Buna göre, işte burada bizde de en önemli sorun maalesef sosyal konut arzı. Ayrıca, sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda yükseliş mevcut. Öte yandan kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" diye konuştu.

İstanbul çok pahalı kiralık ev bulamadım diyenlere Tunç Şatıroğlu'ndan yanıt! 

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön