27 / 04 / 2024

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.



Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi. Böylece arz talep dengesinden dolayı düşüşünün devam ediceği belirtiliyor. 

Dairelerin satılmaması nedeniyle kiralık daireler de arttı ve bu artış kira fiyatlarına yansıdı. Kiralık konutlarda fiyatlar son 4-5 aydır yaklaşık yüzde 25 geriledi. Peki bu düşüş devam edecek mi? İşte merak edilen detaylar...

Türkiye'de konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Konutlar satılamadıkça kiralık dairelerse artıyor. Bu durum kira fiyatlarında düşüşü beraberinde getirdi.

CNNTÜRK'te yer alan habere göre, Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Talep azaldı ve kiralık rakamlardaki şu an fiyatlar son 5 ayda tam yüzde 25 oranında düştü" dedi.

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

SEÇENEK ARTINCA FİYATLAR GERİLEDİ

Evinin boş kalmasını istemeyen ev sahipleri konutlarını kiralığa çıkartıyor. Seçenekler artınca da fiyatlar geriliyor.

KİRASI 10 BİN LİRA OLAN EV 7 BİN 500'E GERİLEDİ

Kırmızıtaş "Mal sahipleri baktı ki gayrımenkulünü satamıyor, satamayınca da evini en iyi fiyattan kiraya vermek için piyasaya sürdü. 10 bin TL'ye kiralık olan evler şu anda 7 bin 500 TL'ye 16 bin TL olan evler 12 bin TL'ye kadar indi" dedi.

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

2024 YILINDA DA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Uzmanlar fiyatların yeni yılda daha da gerileyeceğini tahmin ediyor. Sene sonuna kadar bu inişin devam edeceği bekleniyor. Satılamayan gayrımenkuller, kiralığa dönmesi ile beraber arz talep dengesinden dolayı düşüşünü sürdürecektir.

KONUT SATIŞLARI

Türkiye çapnda konut satış sayısı kasımda 2022'nin aynı ayına göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Ülke genelinde konut satışları kasımda 2022'nin aynı ayına göre yüzde 20,6 düştü.

Konut satışları ocak-kasım döneminde ise 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 14,9 azalışla 1 milyon 87 bin 349 olarak gerçekleşti.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Altında ters dalga! Yükseliyor! Altın yatırımcıları müjde! 16 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları


Geri Dön