27 / 04 / 2024

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kasım ayında yapılan kısa vadeli kiralamalara yönelik düzenlemelerin sonucunda kira fiyatlarında gerileme yaşandığını ve kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların sonucunda da 2024 yılında konut arzının artacağını ifade etti. Bakan Şimşek’in paylaşımı sonrası vatandaşlar yeni yılla birlikte konut kira fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Milyonlarca kiracı konut kira fiyatları yeni yılda artacak mı? İşte merak edilenler...

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

KİRACILARA MÜJDE!

Bizimyaka.com'da yer alan habere göre; Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, yeni yılda asgari ücrete gelen zamlarla birlikte kira fiyatlarının artmayacağını açıkladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hacıoğlu şu ifadeleri kullandı: ''“Bakanımızın söyledikleri bir öngörü, şu an Kocaeli’de kiralarda gerileme olmadı. Ama Bakanlık tarafından uygun fiyatlı konut satışı gerçekleşirse piyasa çok daha rahatlayacaktır. Şuan fiyatlamalar gerilemese de sabit kaldı.'' dedi.

KİRALARDA HER HAFTA FARKLI BİR FİYATLANDIRMA OLUYORDU

Bundan 4 ay önce her hafta farklı bir fiyatlandırmaya tabi tutulduğunu açıklayan Hıacıoğlu ''Kiraların daha fazla artacağını sanmıyorum, asgari ücret zammı ile 20 bin TL olmayacağı için geliri çok artmayacak olan vatandaşın kiralarına da zam çok fazla gelmez.'' dedi.

Ev sahiplerinin kiraları ödemekte zorlanan kiracılar için geri adım atacaklarını vurgulayan Hacıoğlu ''. Şuan kiracılar kiralarını ödemekte sorun yaşadıkları için ev sahipleri geri adım atarak en azından mevcut kirayı alabilelim diyorlar.” ifadelerini kullandı.

'Konut politikaları, toplumsal ihtiyaca göre oluşturulmalı'!

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralar 5 aydır düşmeye devam ediyor!

Geri Dön