02 / 05 / 2024

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.



Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Konya, Erzurum ve İzmir'de dün peş peşe üç depremin meydana geldiğini anımsattı ve şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle etraflıca bir kanun düzenlemesine ihtiyaç var. Yerel yöneticileri, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği gerçekleştirerek depreme dayanıklı binalar üretmeye, depreme dayanıksız binaları hızlı bir şekilde yıkmaya ve kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye davet ediyoruz.”

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

dunya.com'un haberine göre, Destici, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Dileğimiz memurlarımızı, çalışanlarımızı önce enflasyona karşı ezdirmemek ve ardından ise refah paylarını artırmak olmalıdır. Bunun yolu, ülkemizin denk bütçe yapabilmesinden, dış ticaretindeki açığı kapatmasından ve bunun yanı sıra, cari açıktan kurtulmasından geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden ve aynı zamanda üretim, istihdam ve yatırımdan geçmektedir."

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

“VERGİ SİSTEMİMİZLE İLGİLİ ÇOK KAPSAMLI DÜZENLEMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Vergi sistemi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Destici, şu şekilde konuştu:

"Vergi sistemimize yönelik etraflıca düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, insanların tümünün sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) ödememelidir. Bu durum adaletli ve hakkaniyetli değildir. Ülkemizin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli aylığı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiği zaman aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan ve aynı zamanda varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretli bir kişiden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilerin aylıklarının yeni yılı beklenmeden tekrar düzenlenerek artırılması gerektiğini ifade etti.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

O banka coştukça coştu! İlk ve son kez geri ödemesiz para yatıracak! Tam 900 TL para hesaplarda!

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liere son dakika yüzde 25 ek ödeme müjdesi! İşte ödenecek tutarlar!  


Geri Dön