27 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Başkan Erkan, dün de beraber çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğüne kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan’ın kurumun içindeki yapılandırma hamlelerine dün yenisi eklendi. 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü pozisyonunda çalışan ve eski spiker olan ünlü isim Gizem Uzuner'in görevden alınmasından sonra, bugün TCMB eski Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile beraber giden Başkanlık Ofisi Genel Müdürü'nün yerine kurum içinden bir isim olan Emine Aslı Üvez Meriç'i atandı. Diğer taraftan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına ise eski ekonomi gazetecisi Fırat Bora Taş getirildi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Peki, Gizem Uzuner’in yerine kim vekalet edecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön