28 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi



Merkez Bankasının “Finansal İstikrar Raporu” yayımlandı. Raporun giriş bölümünde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kavcıoğlu, “Liralaşma Stratejimiz kapsamında 2022 yılından itibaren yaşanan tüm gelişmeler kalıcı fiyat istikrarını finansal istikrarla bir arada sağlayacak bir perspektifle oluşturulmaktadır. Bu doğrultuda, finansal sistemde TL’nin payını kalıcı bir biçimde yükseltmeye ve yurt içinde tüm yatırım ve ticaret işlemlerinin TL etrafında şekillenmesini temin etmeye yönelik politikalar uygulanmaktadır. Sonuç olarak, attığımız adımlar sonuçlarını vermeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

 Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Kavcıoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bilançolarda meydana gelen liralaşma ile reel sektör firmalarının yabancı para pozisyon dengesi düzelirken, hanehalkının finansal varlık kompozisyonunda TL’nin payı büyük ölçüde artmaktadır. Böylece, şirketlerin ve hanehalkının finansal dayanıklılık göstergeleri güçlü kalmayı sürdürmektedir. Uygulamaya konulan hedefli kredi politikaları ile kredi kompozisyonu amaçlanan yönde değişmiş ve net ihracatçı şirketlerle beraber KOBİ’lerin toplam kredilerdeki payı yükselmiştir. Türk Lirası kredi faizlerinin para politikası faizlerine yakınsaması sağlanarak firmaların finansmana ulaşmasına destek verilmiş ve firmaların finansman maliyeti aracılığıyla parasal aktarımın etkinliği kuvvetlendirilmiştir.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön