11 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi



Bankacılık sektörünün etkin kalitesindeki düzenle tüm kredi türlerinde ve kredi riski göstergelerinde görülmektedir. Sektörün mevduat ağırlıklı fonlama kompozisyonu ile beraber güçlü likidite tamponları da muhtemel likidite şoklarına karşı dayanıklılığını desteklemektedir. Bankalar kanuni sınırların üstündeki sermaye yeterlilik oranlarını muhafaza etmektedir.

 Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir biçimde kurumsallaşması amacıyla Liralaşma Stratejisi’ni tüm unsurları ile beraber uygulamayı sürdürecektir. Politika faizi, hedefli kredi ve likidite politikalarıyla beraber üretim ve cari fazla kapasitesindeki gelişim sürecine destek verilecektir. Arz kapasitesini yükseltecek finansal şartlarla cari denge kalıcı fiyat istikrarıyla entegre bir yapıya kavuşturulacaktır. Liralaşma gelişmeleri ve çeşitlendirilmiş rezerv yönetimiyle de finansal istikrarın TL bazlı olarak tesis edilmesine katkı sağlaması sürdürülecektir.

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

BİM’de tek kullanımlık masa örtüsü 25 TL’ye, mangal kömürü 140 TL’ye, dilimli sucuk 59,75 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön